Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische Griekse traybake met feta, paprika, citroen en aardappels. Dit is een recept dat heel makkelijk te maken is en het ziet er ook nog eens erg vrolijk en kleurrijk uit met al die verschillende groenten.

Ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Griekenland. Dan zou je denken dat ik wel even genoeg heb gehad van al die feta, Griekse salades en olijven, maar niks is minder waar. Ik probeer altijd dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden en dat begint bij mij met thuis het eten namaken dat we daar ook aten. Zo kwam ik dus op het idee om deze vegetarische Griekse traybake met feta en paprika te maken. Deze schuif je in een mum van tijd de oven in en die doet vervolgens de rest van het werk voor je. Ideaal voor op een doordeweekse avond. En na een hapje waande ik me in ieder geval weer even onder Mediterraanse zon.

Nog meer recepten uit de Griekse keuken

Hier in Betty’s Kitchen zijn we dol op heel veel gerechten uit de Griekse keuken. Een echte klassieker is bijvoorbeeld deze vegetarische Griekse spinazietaart ‘Spanakopita‘ met feta in filodeeg. Daarnaast is ‘Saganaki’ met een gebakken krokante kaas ook een echte aanrader om eens te maken. En wat dacht je van deze vegetarische Orzo soep met spinazie en tomaat? Tevens mag de Griekse yoghurtdip genaamd ‘Tzatziki’ nooit ontbreken op tafel. En sluit je de maaltijd natuurlijk af met wat zoets, zoals deze met siroop doordrenkte Griekse ‘Halva cake’. Dus hopelijk kan ik dat vakantiegevoel daar zelf ook nog even mee vasthouden!

Ben jij fan van eenvoudige Traybake recepten van de bakplaat? Dan hebben we er hier nog meer voor je verzameld!


Print

Recept: Griekse traybake met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische Griekse traybake met feta, paprika, tomaten, citroen en aardappels. Dit is een recept dat heel makkelijk te maken is en het ziet er ook nog eens erg vrolijk en kleurrijk uit met al die verschillende groenten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken

Ingredients

  • 450 gram voorgegaarde aardappelpartjes, (zak, koelvers) *
  • 350 gram (gemixte) cherrytomaten
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 150 gram groene olijven zonder pit
  • 100 gram (vegan) feta
  • 1 tl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie (traditionele)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Leg het ovenrooster alvast klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de paprika en snij in repen. Schil de ui en snij in grove parten. Was de schil van de citroen en snij ook in parten. En breek of snij de feta in grove brokken.
  3. Doe de aardappelpartjes in een kom. Besprenkel met olijfolie en flink wat peper en zout. Meng goed door elkaar en schep de aardappels op de bakplaat. Plaats voor 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Vervolgens schep je ook de tomaten, paprikareepjes, ui en feta in de kom. Ook dit besprenkel je met olijfolie, wat peper en zout en de Provençaalse kruiden. Meng voorzichtig door elkaar.
  5. Na de 5 minuten haal je het ovenrooster uit de oven. Draai de aardappelpartjes en schep ook de groenten, feta en parten citroen op het bakpapier. Plaats voor nog eens 20 minuten in de oven.
  6. Proef na de oventijd en voeg naar eigen smaak nog extra peper, zout of kruiden toe. Serveer met de olijven. De parten citroen kun je over het gerecht uitknijpen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Notes

*Je kunt ook zelf aardappels voorgaren voor dit recept. Gebruik het liefste een ‘vastkokende’ soort. Schil ze, snijd in parten en breng in een pannetje water met snuf zout zachtjes aan de kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat uitlekken en uitdampen. Verwerk daarna volgens het recept.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een vegetarische Griekse traybake met feta en paprika

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago