Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische Griekse traybake met feta, paprika, citroen en aardappels. Dit is een recept dat heel makkelijk te maken is en het ziet er ook nog eens erg vrolijk en kleurrijk uit met al die verschillende groenten.
Ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Griekenland. Dan zou je denken dat ik wel even genoeg heb gehad van al die feta, Griekse salades en olijven, maar niks is minder waar. Ik probeer altijd dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden en dat begint bij mij met thuis het eten namaken dat we daar ook aten. Zo kwam ik dus op het idee om deze vegetarische Griekse traybake met feta en paprika te maken. Deze schuif je in een mum van tijd de oven in en die doet vervolgens de rest van het werk voor je. Ideaal voor op een doordeweekse avond. En na een hapje waande ik me in ieder geval weer even onder Mediterraanse zon.
Hier in Betty’s Kitchen zijn we dol op heel veel gerechten uit de Griekse keuken. Een echte klassieker is bijvoorbeeld deze vegetarische Griekse spinazietaart ‘Spanakopita‘ met feta in filodeeg. Daarnaast is ‘Saganaki’ met een gebakken krokante kaas ook een echte aanrader om eens te maken. En wat dacht je van deze vegetarische Orzo soep met spinazie en tomaat? Tevens mag de Griekse yoghurtdip genaamd ‘Tzatziki’ nooit ontbreken op tafel. En sluit je de maaltijd natuurlijk af met wat zoets, zoals deze met siroop doordrenkte Griekse ‘Halva cake’. Dus hopelijk kan ik dat vakantiegevoel daar zelf ook nog even mee vasthouden!
Ben jij fan van eenvoudige Traybake recepten van de bakplaat? Dan hebben we er hier nog meer voor je verzameld!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische Griekse traybake met feta, paprika, tomaten, citroen en aardappels. Dit is een recept dat heel makkelijk te maken is en het ziet er ook nog eens erg vrolijk en kleurrijk uit met al die verschillende groenten.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
*Je kunt ook zelf aardappels voorgaren voor dit recept. Gebruik het liefste een ‘vastkokende’ soort. Schil ze, snijd in parten en breng in een pannetje water met snuf zout zachtjes aan de kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat uitlekken en uitdampen. Verwerk daarna volgens het recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een vegetarische Griekse traybake met feta en paprika
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…