Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische Griekse traybake met feta, paprika, citroen en aardappels. Dit is een recept dat heel makkelijk te maken is en het ziet er ook nog eens erg vrolijk en kleurrijk uit met al die verschillende groenten.
Ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Griekenland. Dan zou je denken dat ik wel even genoeg heb gehad van al die feta, Griekse salades en olijven, maar niks is minder waar. Ik probeer altijd dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden en dat begint bij mij met thuis het eten namaken dat we daar ook aten. Zo kwam ik dus op het idee om deze vegetarische Griekse traybake met feta en paprika te maken. Deze schuif je in een mum van tijd de oven in en die doet vervolgens de rest van het werk voor je. Ideaal voor op een doordeweekse avond. En na een hapje waande ik me in ieder geval weer even onder Mediterraanse zon.
Hier in Betty’s Kitchen zijn we dol op heel veel gerechten uit de Griekse keuken. Een echte klassieker is bijvoorbeeld deze vegetarische Griekse spinazietaart ‘Spanakopita‘ met feta in filodeeg. Daarnaast is ‘Saganaki’ met een gebakken krokante kaas ook een echte aanrader om eens te maken. En wat dacht je van deze vegetarische Orzo soep met spinazie en tomaat? Tevens mag de Griekse yoghurtdip genaamd ‘Tzatziki’ nooit ontbreken op tafel. En sluit je de maaltijd natuurlijk af met wat zoets, zoals deze met siroop doordrenkte Griekse ‘Halva cake’. Dus hopelijk kan ik dat vakantiegevoel daar zelf ook nog even mee vasthouden!
Ben jij fan van eenvoudige Traybake recepten van de bakplaat? Dan hebben we er hier nog meer voor je verzameld!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische Griekse traybake met feta, paprika, tomaten, citroen en aardappels. Dit is een recept dat heel makkelijk te maken is en het ziet er ook nog eens erg vrolijk en kleurrijk uit met al die verschillende groenten.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
*Je kunt ook zelf aardappels voorgaren voor dit recept. Gebruik het liefste een ‘vastkokende’ soort. Schil ze, snijd in parten en breng in een pannetje water met snuf zout zachtjes aan de kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat uitlekken en uitdampen. Verwerk daarna volgens het recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een vegetarische Griekse traybake met feta en paprika
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…