Print

Recept: Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Dit is een recept voor een verrassend tropische ontbijtpap gemaakt van quinoa met kokosmelk, earl grey thee en gember. Heerlijk met zoete mango en blauwe bessen.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt gerecht

Ingredients

Scale
  • 100 gram quinoa
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 zakje earl grey thee
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl agave siroop of maple syrup (optioneel)

Toppings:

  • ½ mango, in stukjes
  • 25 gram blauwe bessen

Instructions

  1. Was quinoa altijd voor gebruik (net als rijst eigenlijk). Stop in een ruime kom en voeg koud water toe. Kneed het door met je vingers tot het water troebel wordt. Giet af met een zeef en vul daarna weer de pan met water. Herhaal het ‘wassen’ nogmaals. Laat daarna de quinoa goed uitlekken.
  2. Giet de kokosmelk in een steelpannetje en voeg hier tevens het water aan toe. Hang het theezakje erin. Je kunt het lipje van het theezakje aan de rand van de pan vastzetten met een knijper of knoop het koordje om het handvat van de pan.
  3. Voeg vervolgens ook de gewassen quinoa toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur zacht en laat de quinoa zachtjes garen. Haal na ongeveer 5 minuten het theezakje uit het water.
  4. Kook de quinoa in totaal 15 minuten. Proef en als de quinoa zacht is, is het gaar. 
  5. Tijdens de kooktijd kun je alvast het fruit bereiden. Schil de mango en snij in grove stukken. Ook de verse gember schil je en rasp dit heel fijn. 
  6. Schep de geraspte gember, chiazaad en eventueel zoetstof door de quinoa pap. Serveer de pap met de stukken mango en blauwe bessen (of ander fruit) er overheen. Je kunt de pap zowel lauwwarm als koud serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda