Waan je tijdens het ontbijt in Thaise sferen met deze Tropical Mug cake met kokos en mango. Het beslag roer je simpelweg in een kommetje bij elkaar en daarna pof je het cakeje in een paar minuten op in de magnetron. Zo simpel en snel heb je nog nooit een ontbijtcake gemaakt.

Low Carb of zelfs Keto Proof Tropical Mug cake

Het is deze week immers een ‘Thaise’ week op de website, dus ik verzamelde een paar ingredienten die je ook veelvuldig in de Thaise keuken tegenkomt en besloot om hier een ontbijt mee te maken. En wat denk je, het werd niet alleen een heerlijk experiment, maar deze Tropical Mug cake is er ook eentje die Low Carb of zelfs Keto proof bleek te zijn. Het resultaat is een kruimelige (glutenvrije) cake, met een heerlijke kokossmaak en een vleugje limoen. En dat blijkt heerlijk met een (halve) mango erbij.

Nog meer lekkere ‘Tropical’ Recepten om van te genieten

Nu is deze Tropical Mug Cake met kokos en mango een heerlijk ontbijt recept om van te smullen. Maar wij hebben nog meer lekkere ‘Tropical’ Recepten om van te genieten op de website staan. Check bijvoorbeeld ook eens de volgende recepten:


Print

Recept: Tropical Mug Cake met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Begin de dag met CAKE! Want deze tropical mug cake met kokos en limoen is heerlijk van smaak, zacht kruimelig, glutenvrij en zelfs keto proof! Je maakt dit soort mug cakes in slechts een paar minuten in de magnetron dus deze is wel een vereiste.

Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel (geen rasp!)
  • 2 eetlepels suikervervanger, zoals erythirol
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ limoen, uitgeperst
  • 1 tl. vanille extract
  • 1 ei, geklutst

Voor erbij (optioneel):

  • ½ mango, in stukjes
  • low carb stroop of syrup, als topping

Instructions

  1. Stop de kokosolie in een mok. Als de olie nog ‘vast’ is dan graag eerst even laten smelten in de magnetron.
  2. Schep daarna alle andere ingrediënten erbij in de mok en roer alles goed door elkaar.
  3. Plaats de mok in het midden van de magnetron en laat op 800 Watt poffen gedurende 1 minuut. Draai daarna de mok een half slag en laat nog eens 1 minuut poffen op 800 Watt.
  4. Keer de mok om op een bordje en laat de Tropical mug cake iets afkoelen maar serveer wel direct. Snijd een ruitjes patroon in de mango helft en serveer deze erbij. Het is een heerlijke combinatie namelijk.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Tropical Mug cake met kokos en mango wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Andijvie Stamppot met Rundervinken

Wil je vanavond een typisch Hollandse AGV'tje op tafel zetten? Ga dan voor dit heerlijke…

6 uur ago

Aziatische Hartige Havermoutpap

Fans van havermout: hebben jullie wel eens een hartige versie van Havermout pap gemaakt? Nu…

1 dag ago

15x Recepten uit de Indiase keuken

Vandaag is het Divali, een belangrijke feestdag in het hindoeïsme en vind zijn oorsprong in…

4 dagen ago

Bulgogi – uit de Bijbel van de Koreaanse keuken

Ben jij een liefhebber van gegrild vlees? Dan moet je absoluut eens dit recept voor…

6 dagen ago

Halloween Chocolade kerkhofjes

Deze spooky chocolade kerkhofjes met Oreo koekjes zijn een geweldige afsluiter voor een halloween (dinner)…

1 week ago

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Voor de Meatless Monday van vandaag maken wij een heerlijke vegetarische preistamppot met drie kazen…

1 week ago