Zoek je nog een lekker romig toetje als afsluiten van een Mexicaanse maaltijd of Tex Mex diner? Deze Mexicaanse Flan met sinaasappel is een heerlijk custard dessert en zacht en romig van smaak. Met een heerlijke karamelsaus bovenop en zoete sinaasappel! Deze wil jij ook proeven!
Ik heb jullie wel vaker verteld dat men in Zuid-Amerika dol zijn op ‘dulche de leche‘. Een verrukkelijke karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Veel van de nagerechten uit deze landen en regio worden dan ook met melk of karamel gemaakt. Zo ook deze Mexicaanse Flan met sinaasappel! Dat is een soort custard cake, of eigenlijk pudding van melk en een mooie amberkleurige karamelsaus bovenop. Deze Flan wordt gebakken zoals een tarte tatin, op zijn kop dus, en is perfect om die vaak pittige Mexicaanse gerechten wat te dempen. Een perfecte afsluiter van een Mexicaans diner feestje dus.
Als jij ook fan bent van toetjes met custard (vanille room) dan moet je deze Mexicaanse Flan met sinaasappel zeker eens proberen. Tevens genieten we in Europa heel graag van zijn tweelingbroertje op basis van slagroom (ipv melk) genaamd crème brûlée. Daarnaast kun je natuurlijk ook cronuts maken met een vanille room vulling. Of ga voor deze chocolade crème brûlée potjes met rode peper als je dat nog kunt verdragen. Ben je meer liefhebber van koekjes met koffie toe? Dan moet je eens Alfajores koekjes met karamel vulling proberen.
Fan van de Mexicaanse keuken? Check hier een compleet Mexicaans weekmenu om van te smullen!
PrintFlan is een verrukkelijk custard dessert gemaakt van melk met karamelsaus topping. Erg geliefd in Zuid-Amerikaanse landen, maar ook in centraal Amerika zoals Mexico. Het heeft een zijdezachte en romige structuur en is ideaal om pittige gerechten mee af te sluiten.
Extra:
Serveer tip: de sinaasappel die je gebruikt hebt voor de zeste kun je in de koelkast bewaren. Snijd voor het serveren in zeer dunne ronde plakjes en leg deze bovenop de Mexicaanse flan. Deze kun je dan mee opeten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Mexicaanse Flan custard cake wilt gaan maken!
Kun je momenteel geen komkommers meer in de schappen vinden? Deze zomer gaan de komkommer…
Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…