De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en je sluit je ogen, dan waan je je in Italië! En deze maaltijdsoep staat ook nog eens binnen no time op tafel.

Tortellinisoep met tomaten

Ik heb voor deze maaltijdsoep verse tortellini gebruikt, kwalitatief goede gepelde tomaten en Parmezaanse kaas. Drie klassieke producten die veelal in de Italiaanse keuken gebruikt worden. De zonnestralen die ingrediënten in Italië opvangen hebben we hier in Nederland helaas niet. Maar we kunnen de pure Italiaanse keuken hier behoorlijk evenaren. Besteed net even iets meer geld aan je boodschappen, zodat je kwalitatief goede ingrediënten in huis haalt. Dat komt de smaak echt ten goede. Daarnaast heb je verse tortellini in allerlei soorten, maten en smaken. Ik trof ze met ricotta kaas en basilicum, wat heel goed past bij de tomaten en spinazie die ik in de soep verwerkte. Kies vooral een smaak en soort die je zelf lekker vindt en maak er deze geweldige tortellinisoep met tomaten mee!

Nog meer Italiaanse soepen

Ben je door dit recept voor Italiaanse tortellinisoep met tomaten geïnspireerd geraakt en nu op zoek naar andere lekker Italiaanse soep recepten? Check dan eens deze traditionele Italiaanse tomatensoep of deze klassieke tomaten-uiensoep met een scheutje port. Daar kun je mij ‘s nachts echt voor wakker maken 🙂 Tijdens de wat gure en koudere maanden is deze Minestronesoep met groene kool en tortellini ook een aanrader! Voor erbij kun je lekker aan de slag met XXL grissini maken! En het is ook ontzettend lekker om je soepstengels te omwikkelen met spek! Geniet er heerlijk van dus.


Print

Recept: Italiaanse tortellinisoep met tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Deze maaltijdsoep staat ook nog eens binnen no time op tafel. Ik heb voor deze maaltijdsoep verse tortellini gebruikt, kwalitatief goede gepelde tomaten en Parmezaanse kaas.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 425 ml. gepelde tomaten uit blik
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 gram verse tortellini (bijvoorbeeld met ricotta, kaas, kruiden of spinazie)
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Een flinke hand pijnboompitten
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden of wat takjes verse kruiden
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer/blender/keukenmachine

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur totdat hij glazig wordt. Voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Roer ook de tomatenpuree door het uimengsel. Kook ondertussen 600 ml. water.
  2. Voeg de gepelde tomaten, het gekookte water en groentebouillonblokje toe in de pan en breng aan de kook. Roer vervolgens ook de verse spinazie erdoorheen. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Zodra ze geroosterd zijn zet je ze even apart.
  4. Na de 10 minuten mix je de soep met een staafmixer/blender/keukenmachine (net wat je hebt staan) tot een egaal mengsel.
  5. Voeg vervolgens de verse tortellini toe. Breng aan de kook en laat de soep zo’n 3 minuten zachtjes doorkoken. Check voor de juiste kooktijd de bereidingswijze van de verse pasta die je hebt gekocht.
  6. Roer de Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de tortellinisoep. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  7. Serveer de soep met de overgebleven Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten eroverheen gestrooid. Bij grote trek serveer je eventueel nog wat vers brood bij de soep, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia.

Bewaartip: je kunt deze tortellinisoep nog zo’n 1-2 dagen bewaren in de koelkast, maar doe dit met de soep die je na stap 4 hebt (dus zonder de verse pasta). Als je op een later moment de soep wilt eten kook je de pasta er vers doorheen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Mosselpannetje – uit The Lemon Kitchen Kookboek

Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…

3 dagen ago

5x Bento Box recepten

Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…

5 dagen ago

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

7 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

1 week ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

2 weken ago