Pasta Recepten

Tortellini met asperges en spekjes

Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.

Doordeweekse pasta maaltijd recept

Dit recept voor tortellini met asperges en spekreepjes is een simpele doordeweekse maaltijd geworden, die je in een handomdraai op tafel zet. Ik koop af en toe verse tortellini in de winkel bij Bigoli in Utrecht, maar tegenwoordig vind je ook verse tortellini in het koelvak van de supermarkten. Mocht je de tijd er voor hebben kun je ook zelf aan de slag gaan met pasta deeg maken en dus tortellini maken.

Nog meer lekkere pasta recepten met tortellini

Ben jij een liefhebber van de gevulde tortellini pasta? Dan heb ik naast dit recept voor tortellini met asperges en spekreepjes nog meer lekkere pasta recepten met tortellini voor je op de site staan:

Geniet heerlijk van deze recepten!


Print

Recept: Tortellini met asperges en spekreepjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Pasta’s & Pizza’s
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

  • 200 gram groene aspergetips
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 250 gram verse tortellini, met bijv. kaas/walnoten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • flinke snuf peper
  • olijfolie

Extra:

  • koekenpan,
  • keukenpapier,
  • kookpannetje.

Instructions

  1. Was de aspergetips. Snijd de zachte punten er af (3 cm). De overige stelen snijd je in kleine stukjes van 1 cm. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
  2. Verwarm de koekenpan en bak de spekjes rondom krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Veeg de koekenpan vervolgens schoon met keukenpapier.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aspergestukjes toe, maar houd de zachte punten nog heel even apart. Voeg deze pas na 2 minuut bakken toe. Giet de bouillon in de ban en laat stoven gedurende 5-6 minuten, op middelhoog vuur.
  4. Ondertussen kook je tortellini pasta gaar. Giet af, plaats terug in de pan en zet apart.
  5. Voeg de kookroom toe aan de asperges en laat nog 1 minuut inkoken. Voeg de asperges + saus + de basilicum toe aan de pan met tortellini en roer goed door om die heerlijke saus overal aan te verbinden.
  6. Serveer de tortellini met asperges en spekjes direct. Breng op smaak met een een flinke snuf peper en een beetje Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

3 dagen ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

5 dagen ago

JAPAN Weekmenu

Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…

7 dagen ago

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

2 weken ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

2 weken ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

2 weken ago