Pasta Recepten

Tortellini met asperges en spekjes

Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.

Doordeweekse pasta maaltijd recept

Dit recept voor tortellini met asperges en spekreepjes is een simpele doordeweekse maaltijd geworden, die je in een handomdraai op tafel zet. Ik koop af en toe verse tortellini in de winkel bij Bigoli in Utrecht, maar tegenwoordig vind je ook verse tortellini in het koelvak van de supermarkten. Mocht je de tijd er voor hebben kun je ook zelf aan de slag gaan met pasta deeg maken en dus tortellini maken.

Nog meer lekkere pasta recepten met tortellini

Ben jij een liefhebber van de gevulde tortellini pasta? Dan heb ik naast dit recept voor tortellini met asperges en spekreepjes nog meer lekkere pasta recepten met tortellini voor je op de site staan:

Geniet heerlijk van deze recepten!


Print

Recept: Tortellini met asperges en spekreepjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta’s & Pizza’s
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram groene aspergetips
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 250 gram verse tortellini, met bijv. kaas/walnoten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • flinke snuf peper
  • olijfolie

Extra:

  • koekenpan,
  • keukenpapier,
  • kookpannetje.

Instructions

  1. Was de aspergetips. Snijd de zachte punten er af (3 cm). De overige stelen snijd je in kleine stukjes van 1 cm. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
  2. Verwarm de koekenpan en bak de spekjes rondom krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Veeg de koekenpan vervolgens schoon met keukenpapier.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aspergestukjes toe, maar houd de zachte punten nog heel even apart. Voeg deze pas na 2 minuut bakken toe. Giet de bouillon in de ban en laat stoven gedurende 5-6 minuten, op middelhoog vuur.
  4. Ondertussen kook je tortellini pasta gaar. Giet af, plaats terug in de pan en zet apart.
  5. Voeg de kookroom toe aan de asperges en laat nog 1 minuut inkoken. Voeg de asperges + saus + de basilicum toe aan de pan met tortellini en roer goed door om die heerlijke saus overal aan te verbinden.
  6. Serveer de tortellini met asperges en spekjes direct. Breng op smaak met een een flinke snuf peper en een beetje Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago