Het is alweer de laatste week van de tapasweken dus het werd tijd om een van mijn favoriete tapas met jullie te delen! Onder het mom van save the best for last, bij deze dus het recept voor Albondigas oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus.
Het is alweer heel wat jaren geleden, maar ik heb ooit een cateringbedrijf gehad. En het tapas buffet was een van de favoriete bestellingen die afgenomen werden. Een hele maand op de blog vullen met lekkere tapas recepten is voor mij weer herinneringen ophalen aan die goede tijd. En omdat deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus de favoriet van velen bleek, werk ik dit recept met een big smile uit! Want nu kunnen jullie mijn albondigas ook eens proeven 🙂
Ik hoop dat jullie net zo lekker hebben zitten smullen van alle tapas recepten van de afgelopen maand? Naast het recept voor deze Spaanse gehaktballetjes hebben we natuurlijk nog meer lekkere tapas recepten. Maak er bijvoorbeeld patatas bravas bij of gebakken aubergines met kaas. Deze 3x gevulde dadel recepten zijn ook een aanrader. En wat dacht je van simpelweg gegrilde courgette? Combineer er lekker op los, geef er wat brood met aioli bij en een kommetje met Spaanse olijven en maak er een heerlijke tapas party van!
Albondigas is een van de meest bekende tapas recepten met vlees. Deze Spaanse gehaktballetjes bak je namelijk in een tomatensaus en is heerlijk gekruid maar ook zacht van smaak. Serveer bijvoorbeeld bij patatas bravas!
Voor de Spaanse gehaktballetjes:
Voor de tomatensaus:
Eet smakelijk!
Groetjes Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…