Kookboeken

Het Magioni Pizza Boek!

Wist je dat tegenwoordig de groente pizza bodems heel Nederland aan het veroveren zijn? Maak kennis met Magioni pizza die gewoon in het koelvak van de supermarkt ligt. Maar ga thuis ook zelf aan de slag met gezondere pizza’s maken met het Magioni Pizza Boek!

Groente bodems en vegan pizza’s

Met name op instagram, maar ook wel eens hier op de website zijn de groexante pizzabodems van Magioni pizza voorbij gekomen. Het is een jong Nederlands merk, initiatief van Manon van Essen die gewoonweg de pizza wat gezonder wilde maken. En dat is gelukt! Want Magioni pizza bodems bevatten minstens 30% groente en streeft er naar hun pizza’s vegetarisch – of vaak zelfs vegan! – te maken! Ik ben dan ook trotse ambassadeur van dit merk en ga zelf heel graag aan de slag met de kleurrijke pizza’s van Magioni. Naast dat je de pizza’s in de koelschappen kunt vinden bij o.a. AH maar ook picnick, kun je nu ook thuis zelf aan de slag met groente pizzas want er is een heus Magioni pizza kookboek uitgekomen!

Over het Magioni PIZZA boek

In dit boek vertelt Manon je over het ontstaan van MAGIONI PIZZA en natuurlijk het basis recept die verrukkelijke groente bodems waar het allemaal mee begon. Je maakt nu zelf de meest kleurrijke pizza’s en pizza sauzen zelf. Voor het gemak deel ik hieronder ook het recept voor de RODE pizza met biet en tomaten met jullie! Maar het boek staat ook bol van inspiratie recepten die telkens echt weer anders zijn dan je gewend bent. En de echte pizzalovers zullen dan ook niet uitgelezen raken en alleen maar willen experimenteren met Magioni. Ik ben er zelf immers ook een van!

Overheerlijke recepten die ik maakte met magioni pizza bodems



Print

Recept voor ROOD Magioni pizza deeg

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor ROOD Magioni pizza deeg is het belangrijk dat je tomatenpuree gebruikt in plaats van verse tomaten. De kleur rood wordt hierdoor intenser, zeker als je ook nog tomatenpoeder toevoegt aan het pizzadeeg!

Ingredients

Scale
  • 250 gram rode biet
  • 300 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist (of 21 gram verse gist)
  • 9 gram zout
  • 250 gram tomatenpuree
  • optioneel: 10 gram tomatenpoeder
  • optioneel: 100 ml water op kamertemperatuur
  • scheutje olijfolie

Extra:

Instructions

  1. Snijd de rode biet in kleine stukjes pureer deze in de keukenmachine tot het helemaal glad is. Als het te korrelig blijft dan voeg je een beetje lauw water toe.
  2. Doe de bloem in de mengkom van de keukenmixer. Maak hierin twee kuiltjes: eentje voor de gist en de andere voor de zout. Dit is belangrijk want bij te vroeg contact verminderd de zout de werking van de gist.
  3. Lepel nu de bietenpuree, tomatenpuree en eventueel tomatenpoeder er bovenop. Plaats de deeghaak in de mixer en begin met langzaam doorkneden.
  4. Liever kneden met de hand? Voer stap 3 dan uit met behulp van een vork. Rustig aan doorprakken en zodra het deeg vermengd is ga je over naar kneden met de hand.
  5. Is het deeg nog te droog en vormt het niet tot een bal, dan doe je er, beetje voor beetje, wat van het water bij.
  6. Haal de bal uit de mengkom en vet je werkblad in met wat olie. Hierop kneed je het deeg soepel en elastisch gedurende 6-8 minuten.
  7. Verplaats het deeg nu naar een met olie ingevette kom. Dek af met een natte theedoek en laat nu het rode pizza deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.
  8. Hierna verdeel je het deeg in 3-4 stukken en ga je de pizza’s beleggen naar wens!
  9. Bak de pizzas gedurende 10-12 minuten af in de oven op 220 graden (200 hete lucht)

Eet smakelijk!

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen door Magioni. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago