Deze zomer is thuisblijven in Nederland geen straf! Met elke week een nieuw weekmenu kun je wekelijks een mini-vakantie in eigen huis plannen met overheerlijke recepten. Deze week volgt een Spaans weekmenu!

Weekmenu met Spaanse recepten

Voor thuisblijvend Nederland hebben wij namelijk een reeks vakantie Weekmenu’s gemaakt! Tijdens de zomervakantie weken neem ik je elke week mee naar een nieuw vakantieland. En deze week nemen we je graag mee naar SPANJE! Natuurlijk mag tapas niet ontbreken, maar er komt nog veel meer lekkers uit Spanje hoor!

Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


Spaans Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Mini Tortilla’s met champignons (V)

Op maandagen eten we vegetarisch, en deze mini tortilla’s met champignons passen daar perfect bij! Maak er alleen nog een groene salade bij!

Bereidingstijd: 35 minuten


Dinsdag – Empenada’s met chorizo

Chorizo worst is onlosmakend verbonden met Spanje. Verwerk deze worst bijvoorbeeld ook eens tot vulling voor pasteitjes zoals deze empenada’s met chorizo! Heerlijk met een avocado dip!

Bereidingstijd: 40 minuten.


Woensdag – Gazpacho (V)

Een soep doet het altijd goed op een doordeweekse en zomerse avond! En laat deze koude gazpacho soep met tomaten en komkommer nou ook nog eens heerlijk verkoelend zijn! serveer lekker met croutons en een plankje manchego kaas. Voor de liefhebber zijn wat extra Spaanse vleeswaren ook aan te raden en geniet zo van een kleine borrel om die werkweek doormidden te breken!

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 2 uur koelen)


Donderdag – Albondiga’s (gehaktballetjes)

Dit zijn echt mijn favoriete gehaktballetjes ooit! Vroeger, toen ik nog catering deed, waren de Albondigas ook altijd favoriet onder mijn klanten en mogen natuurlijk niet ontbreken in het Spaans weekmenu! Maak er lekker wat patatas bravas bij en wat gegrilde groenten voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd: 40 minuten


Vrijdag – Paella met zeevruchten

Het Nederlandse mosselseizoen is weer begonnen! En hoe lekkerder dan er deze Paella met zeevruchten van te maken. Het is een Spaanse klassiek rijstschotel en perfect voor op de vrijdag (=visdag)

Bereidingstijd: 40 minuten


Zaterdag – Tapas plank maken

Op zaterdagen vieren we natuurlijk uitgebreid het weekend met een borrel met familie of vrienden. Speciaal voor deze Spaanse week komt dan natuurlijk een tapas plank op tafel! Vul hem met veel lekkers om van te genieten en je waant je echt even op vakantie!

Bereidingstijd: 15 minuten (of meer, afhankelijk van gerechten)


Zondag – Tosti met een Spaans tintje

En tot slot de zondagsbrunch! Voor de afwisseling is het heel lekker om dan eens een ‘Spaanse tosti’ te maken. Als je hem als lunch serveert mag je er zelfs een likje aioli bij hoor! Maak er hoe dan ook een smakleijk week van!

Bereidingstijd: 30 minuten


Tot zo ver ons mooie Spaans Weekmenu voor deze zomervakantie! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken! Buen Provecho!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

6 uur ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

1 dag ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago