Het is deze maanden de grote trend op Instagram en TikTok: zelf ontbijtgranen maken van pannenkoeken beslag. Deze zogehete pancake cereal bestaat uit mini pannenkoekjes en je kunt hier werkelijk elke pannenkoeken beslag recept voor gebruiken!

Ontbijtgranen van pancakes (cereal) maken

Vervang je standaard bakje yoghurt met muesli of cruesli eens door deze hele mini pannenkoeken. Ze zijn nog kleiner dan poffertjes maar de smaak is echt niet te evenaren! Top af met vers fruit en toppings zoals noten of zaden en je hebt een heerlijk vullend ontbijtje om van te smullen. Je kunt deze pancake cereal maken echt elke soort pannenkoeken beslag. Of je nu gaat voor kant-en-klaar- beslag (lees: pak uit de supermarkt waar je nog zelf melk aan dient toe te voegen) of zelf gemaakt beslag, zorg er in ieder geval voor dat het beslag helemaal glad en klontvrij is. Daarna stop je het in een spuitflacon of spuitzakje en ‘druppel’ je heel veel beslag rondjes in een (pannen)koekenpan. Dit is even een werkje maar het zijn echt verrukkelijke kleine kussentjes die je dus naar wens zelfs volkoren, of glutenvrij, lactosevrij, eivrij, vegan etc kunt maken. Geniet er dus heerlijk van!

Wil jij nog meer viral food trends en foodhacks van TikTok uitproberen? We hebben er maar liefst 10 voor je op een rijtje gezet! Have fun!

Nog meer pannenkoeken recepten

Ik hoop zeker dat je dit recept eens gaat maken en je dus niet laat afschrikken door de hoeveelheid kleine mini pannenkoekjes die je moet bakken hiervoor. Het is namelijk echt lekker en onvergelijkbaar met normale pannenkoeken. Ze doen het ook uitstekend als topping voor over je smoothiebowl, of serveer a la poffertjes met een klontje boter en poedersuiker of maple syrup. Je kunt tevens ook dit beslag voor bananenpannenkoekjes gebruiken voor het maken van je Pancake cereal. Dan zijn ze meteen gluten- en lactosevrij! Maar voor een chocolade variant kan ik je zeker ook dit recept voor choco-pancakes aanraden! Maar een lekkere ontbijtgranen pannenkoekjes gemaakt van havermout gaat ook heel goed hoor!


Print

Recept: Pancakes Cereal maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is deze maanden de grote trend op Instagram en TikTok: zelf ontbijtgranen maken van pannenkoeken beslag. Deze zogehete pancake cereal bestaat uit mini pannenkoekjes en je kunt hier werkelijk elke pannenkoeken beslag recept voor gebruiken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min,
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 100 gr (glutenvrije) bloem
  • zonnebloemolie

Extra:

  • mengkom
  • spuitflacon (of gebruik een ziploc zakje)
  • (pannen)koekenpan

Instructions

  1. Kluts het ei met de melk luchtig in een kom. Voeg het (glutenvrije) bloem toe en klop nogmaals goed door. Zorg dat alle klontjes er uit zijn. Giet het beslag in de spuitflacon en laat 10 minuten staan..
  2. Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur. Voeg een beetje olie toe aan de pan en zwenk deze zachtjes rond om de olie te verdelen.
  3. Schud de flacon even goed om en spuit vervolgens ‘druppels’ ter grote van een 50ct munt over de hele pan. Ik vind het gemakkelijker om een heel rondje langs te rand van de pan de spuiten en vervolgens werk je steeds een rijtje naar binnen toe.
  4. Zodra je de hele pan gevuld hebt met mini pancake cereal is het tijd om ze om te draaien. Gebruik hiervoor een vork of spatel. Bak de andere kant ook gaar.
  5. Schep de super mini pannenkoekjes uit de pan en op een bord om iets af te koelen. Serveer ze bijvoorbeeld boven op een kommetje met yoghurt en top af met vers fruit en noten. Maar ze zijn ook heerlijk met een smoothiebowl of gewoonweg zo met een beetje maple syrup en boter.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

  1. Met je andere hand lepel gebruik je een soeplepel met beslag in het midden van de pan. Zwenk met je andere hand aan de steel de pan weer zachtjes rond om het beslag volledig uit de laten lopen en over de gehele bodem te verdelen.
  2. Zet de pan op het vuur en wacht tot de bovenkant volledig gestold is. Draai daarna de pannenkoek om. Dit kan met behulp van een spatel, maar je kunt ook een ‘draai’ in de lucht doen met de pan.
  3. Wacht daarna nog eventjes tot ook deze zijde gebakken is en verplaats de pannenkoek naar het bord met kommetje in de oven. Doe de oven weer dicht en bak ondertussen de volgende pannenkoek.
  4. Serveer je pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop, (bruine)suiker, Nutella of zie ‘notes’.

Notes

Dit beslag dient echt klontvrij te zijn, anders loopt het beslag vast in het nauwe spuitdopje. Gebruik desnoods een staafmixer of blender. Zeker als je bijvoorbeeld beslag met bananen of ander fruit gebruikt.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pancake cereal wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago