We zitten inmiddels op de helft van onze zomervakantie en landen weekmenu’s. Deze week gaan we op roadtrip door de States en heb ik overheerlijke recept inspiratie klaar staan in een AMERIKA weekmenu en een aantal nieuwe recepten die komende week online gaan komen.

Weekmenu met Amerikaanse recepten

Deze zomervakantie neem ik jullie elke week mee naar een ander vakantieland. Deze week staan de comfortfood gerechten uit de States op het menu en die zijn om van te smullen! Ik vind Amerika echt een geweldig vakantieland en ben er ook al meerdere malen geweest voor een roadtrip. Tip: check hier mijn reisblogs van de grote roadtrip door West USA. Wie weet doe je nog wat inspiratie op voor een volgende vakantie! Deze zomervakantie kun je in ieder geval heerlijk gaan genieten van recepten uit de Amerikaanse keuken, om te beginnen met een compleet weekmenu!

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


Amerikaans Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Broodje Sloppy Joe (V)

de `sloppy joe’ is een populair gerecht in Amerika en kenmerkt zich door een burgerbroodje te vullen met (vegetarisch) gehakt en tomatensaus, in plaats van een burger. En omdat dit broodje letterlijk tomatensaus ‘lekt’, kan het nogal een rommelige bedoeling worden op je shirt. Vandaar ook de bijnaam ‘sloppy

Bereidingstijd: 20 minuten.


Dinsdag – Mac ‘n Cheese met ham

Dit is misschien wel een van de meest bekende pasta gerechten uit de States, namelijk macaroni met kaas (en ham). In deze video laat ik je zien hoe je eenvoudig zelf een Mac ‘n Cheese kunt maken!

Bereidingstijd: 35 minuten.


Woensdag – Klassieke broodje hamburger

Thuis roepen wij vaak dat woensdag ‘gehakt’ dag is, en met een heerlijke vleesburger zit je dan helemaal goed! Maak zelf eens een klassieke broodje hamburger en proef meteen waarom ze hier in Amerika (en de rest van de wereld) zo dol op zijn!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Donderdag – Spaghetti Meatballs

In Amerika vind je een gigantische bevolkinggroep die van origine Italiaans is. Niet voor niets zijn de pasta gerechten daar heel populair, veelal met een nieuwe (lees: Amerikaanse) twist! Deze Meatballs Spaghetti is echt zo’n gerecht dat in Amerika pas tot stand is gekomen. In Italie zul je dit niet zo gauw op de kaart tegen komen!

Bereidingstijd: 25 minuten.


Vrijdag – Tuna Melt Bagel

Op vrijdagen eten we graag een portie vis en dan is het heerlijk om bijvoorbeeld deze Tuna Melt Bagel te maken! Een tikkeltje gezonder dan je in de States bij diverse fastfood restaurants tegenkomt. Maar een gerecht dat niet mag ontbreken in dit Amerikaans weekmenu!

Bereidingstijd: 15 minuten.


Zaterdag – BBQ Beef Brisket

Barbecueën en grillen is in Amerika een ‘way of life’, maar ook in Nederland zijn we steeds vaker achter de BBQ te vinden. Onze favoriet is deze BBQ Beef Brisket, die ook nog eens Tex Mex stijl gekruid is!

Bereidingstijd: 24 uur (inclusief marineren)


Zondag – Dutch Baby Pancake

En tot slow weer een fijn bak recept of eigenlijk een ontbijtrecept om de zondag mee in te luiden! Pannenkoeken zijn natuurlijk oer-hollands, maar de Amerikanen bedachten er een geweldige ‘Dutch Baby Pancake‘ variant in de oven mee! Die wil je proeven!

Bereidingstijd: 30 minuten.


Tot zo ver het Amerikaanse Weekmenu! Voor de liefhebber vind je nog veel meer Amerikaanse recepten op de site. Met name zoete bak klassieker en natuurlijk de nodige ‘Breakfast’ inspiratie! Maak er in ieder geval weer een smakelijke week van!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Amerika Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago