Dit is alweer het laatste recept van onze Indonesische themaweek op de site. Maar geen enkele rijsttafel kan zonder groente (bij)gerechten en sajoer lodeh past daar perfect bij! Dit zijn namelijk verschillende groenten afgekookt in kokosmelk.
Sajoer lodeh is een populair groentegerecht uit de Indonesische keuken op basis van kokosmelk. Het is zeker geen curry maar een milde stoof van diverse groenten in kokosmelk en bouillon. Veel voorkomende ingrediënten zijn kousenband (of boontjes), wortel, nangka (= jackfruit), taughe, aubergine of witte kool en je kunt zelfs tempé of tofu toevoegen. Het gerecht is niet pittig maar juist heel romig en mild van smaak waardoor het grote favoriet is bij mijn kids. Zowel als hoofdgerecht of als bijgerecht. Om het geheel af te maken kun je het nog bestrooien met seroendeng, dat is een mengsel van gebakken kokos en pinda’s. Yummmmm!
Deze groenten afgekookt in kokosmelk maken een heerlijke vegetarische maaltijd. Zeker als je ook nog blokjes tempeh of tofu meekookt voor extra proteïne. Maar serveer de sajoer lodeh ook gerust als groente bijgerecht op je Indonesische rijsttafel. Hij combineert ook erg lekker met deze smaakvolle kleine indonesiche gehaktballetjes. Serveer hem bij de zoete babi kecap, de pittige Jackfruit Rendang of de smaakvolle Ajam Paniki. Selamat Makan!
Sajoer lodeh is een populair groentegerecht uit de Indonesische keuken op basis van kokosmelk. Dit is geen curry maar een milde stoof van diverse groenten in kokosmelk en bouillon. Veel voorkomende ingrediënten zijn kousenband (of boontjes), wortel, nangka (= jackfruit), taughe, aubergine of witte kool.
(*Gebruik een groentenmix van 800 gram voor 4 personen, dit kun je helemaal naar wens samenstellen)
Voor de boemboe:
Extra:
Selamat Makan! (=Eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
Dit Indonesische gerecht kun je prima al bijgerecht serveren op een Indische rijsttafel. Wil je er een complete vegetarische hoofdmaaltijd van maken? Kook dan tevens blokjes tempé of tofu mee en serveer met rijst. Geef er aan tafel lekker wat sambal oelek of sambal manis bij. Zo kun je deze milde groente curry wat pit en extra smaak meegeven.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van sajoer lodeh groenten in kokosmelk.
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…