Het is weer ‘Meatless Monday’ ! En speciaal voor vanavond heb ik een snelle, vegetarisch rode linzensoep op het menu staan. Peulvruchten zitten boordevol eiwitten en zijn dus ideaal al vleesvervanger! Deze snelle rode linzensoep is ideaal voor de doordeweekse dag. En de smaken uit de Mediterrane keuken komen perfect samen in dit dampende bordje met ‘goodness’.
In Turkije wordt een rode linzensoep ook wel mercimek çorbası genoemd. Een ‘corba’ is namelijk een huisgemaakte soep, en in landen zoals Turkije maar ook het voormalige Yoegoslavie komen deze in heel veel varianten. Linzen zijn echter een heerlijk eiwitrijke peulvrucht. Ze maken je soep niet alleen lekker romig, maar zijn ook ideaal geschikt als basis voor een vegetarische maaltijd.
Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze Turkse rode linzensoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:
Eet smakelijk!
(*TIP: Vervang de bulgur door hennepzaad voor een glutenvrije variant!)
Extra: food processor.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…