Events

Hellmann’s Burger Route in Utrecht

Burger liefhebbers kunnen hun hart komen ophalen hoor! Het bekende mayonaise merk Hellmann’s slaat namelijk de handen ineen met meer dan 50 restaurant in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Tot en met 5 juli 2015 kun je namelijk burgers komen proeven langs de Hellmann’s Burger Route. Wij namen alvast de proef op de som in Utrecht!

Hellmann’s Mayonaise

Burgers en saus zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Waar de een de voorkeur heeft aan ketchup of BBQ-saus, is mijn grote favoriet toch wel gewoonweg mayonaise. En dan het liefst de mayonaise van Hellmann’s.  Het is die typische (Amerikaanse) zure maar romige smaak van Hellmann’s mayonaise, die ook zo goed combineert met burgers en frietjes. Hellmann’s is al een begrip sinds 1905 en vind zijn oorsprong in een New Yorkse deli. Sinds 2014 wordt Hellmann’s Mayonaise nu dan eindelijk ook in Nederland verkocht.

Ga je mee een Burger eten?

In een tijdperk dat de Burger Restaurants als paddestoelen uit de grond schieten, zou je bijna vergeten dat er ook genoeg ‘normale’  restaurants of lunchrooms zijn waar een prima burger op de kaart staat. Samen een burger eten is in 2015 net zo normaal als samen een bakkie koffie doen. Ik ben altijd op zoek naar lekkere burger tips en tentjes in Utrecht en omgeving, en met de komst van de Hellmann’s Burger Route heb ik weer een paar favorieten toe kunnen voegen aan mijn lijstje met favoriete hamburgers eten in Utrecht.


De Griftpark Burger (No. 1)

Bijvoorbeeld het restaurant Griftpark 1  in het gelijknamige Griftpark in Utrecht. Doordeweeks kun je op het terras lekker genieten van Bootcamp Clubs en joggers in het park. Met een grote waterpartij en diverse speeltuinen voor de deur, zijn er ook genoeg ouders met kinderen op de been.

Het is een heerlijke plek om te vertoeven of juist actief bezig te zijn. En die Griftpark Burger met gefrituurde uienringen en kruidige aardappelwedges zijn dan ook een favoriet van iedereen.

De Ruig Burger  (No. 10)

Aan de andere kant van de stad vind je de Croeselaan. En precies tussen het Beatrix Theater en de Jaarbeurs vind je Restaurant Ruig. Een beetje Amerikaans getint en met lekker veel vlees op de kaart. De Ruig Burger is hier dan ook echt een aanrader! En vooral de combinatie met Tomme de Savoie (kaas) en een spiegeleitje zijn voortreffelijk! Zeker in combinatie met een Ruig biertje.

En zonder de Hellmann’s Burger Route had ik waarschijnlijk nooit van het bestaan van dit restaurant af geweten. Zo zie je maar, dat je zelfs in je eigen thuishaven nog vol verrassingen kan komen te staan.

Doe er je voordeel mee, zodra je in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht bent. De Hellman’s Burger Route loopt tot en met 5 juli 2015. Ik durf je dus ook niet te garanderen dat je deze specefieke burgers na afloop nog zult terugvinden op de kaart.

De Hellmann’s Burger Route in Utrecht

  1. Griftpark Burger  – Griftpark 1, Blauwkapelsweg 30, Utrecht
  2. T Gras van de Buren Burger‘t Gras van de Buren, Lange Jansstraat 16, Utrecht
  3. Utrechtse Luden BurgerLuden Utrecht, Janskerkhof 10, Utrecht
  4. Beurs BurgerDe Beurs, Neude 37-39, Utrecht
  5. Utrechtse BurgerBar Restaurant Aperitivo, Vinkenburgstraat 20, Utrecht
  6. King’s Chipotle with a Twist BurgerKing Arthur Oudegracht 101, Utrecht
  7. Original Farmkip BurgerCafe Restaurant Toque Toque, Oudegracht 138, Utrecht
  8. Ubica BurgerUbica, Ganzenmarkt 24-26, Utrecht
  9. Drie Vrienden Burger De 3 Vrienden, Wed 1, Utrecht
  10. Zeyn Roasted Beef BurgerZeyn, Jaarbeursplein 4, Utrecht
  11. De Ruig BurgerRuig, Veemarktplein 43-44, Utrecht
  12. Black Angus Hellmann’s BurgerParkcafe Buiten, Prins Hendriklaan 2, Utrecht

Check de website van Hellman’s voor meer informatie, of voor de deelnemende restaurants in Amsterdam en Rotterdam. De restaurants zijn ook te herkennen aan een grote geel/blauwe Hellmann’s Burger Route sticker op/naast de voordeur!

Ben jij al wezen eten aan de Hellmann’s Burger Route? Welke burger was jouw favoriet?

Groetjes, Betty

Voor deze review was ik uitgenodigd door Hellmann’s , maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago