Ik heb een heel fijn recept voor jullie op deze Meatless Monday! Deze vegetarische rijstmuffins met groene groenten, olijven en kaas lijken wel kleine hartige taartjes. En ze zijn erg gezond want je kunt er ongezien een berg groenten in verstoppen!

Rijstmuffins als diner serveren

Je kunt deze rijstmuffins serveren als diner, maak er dan een lekkere salade naast. En als je er (een aantal) over hebt, bewaar deze dan vooral om koud mee te nemen voor de lunch later in de week. Bewaar ze dan goed afgesloten, maximaal voor enkele dagen, in de koelkast. Ben je fan van dit soort hartige taartjes recepten? Wij hebben er hier nog veel meer voor je op een rijtje gezet namelijk!

Verstopte groenten muffins

Dit gerecht is ideaal voor kliekjes. Als je nog groenten hebt liggen: voeg deze dan vooral toe aan het gerecht! Ook als je andere groenten lekkerder vindt kun je deze natuurlijk vervangen en toevoegen aan deze vegetarische rijstmuffins! Op Betty’s Kitchen houden we wel van vegetarische gerechten met verstopte groenten. Kende je bijvoorbeeld deze spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons al? Of deze bietenburger met appelstroop en geitenkaas? Beide aanraders!



Print

Recept: Rijstmuffins met groene groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische rijstmuffins met groene groenten, olijven en kaas lijken wel kleine taartjes. En ze zijn erg gezond want je kunt er ongezien een berg groenten in verstoppen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minuten
  • Total Time: 1 hour 45 minutes
  • Yield: 12 muffins – 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 100 gram zilvervliesrijst met linzen (combinatie)
  • 6 eieren
  • 75 gram verse doperwten
  • Een halve broccoli
  • 2 handen verse spinazie
  • Een flinke hand rucola
  • 2 el. geraspte Grana Padano
  • 50 gram feta kaas
  • 2 el. groene pesto
  • Boter/olie om in te vetten
  • Peper en zout
  • 10 zwarte olijven

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een muffinblik goed in met wat boter of olie, plaats er eventueel muffinvormpjes in.
  2. Breng een flinke pan met water aan de kook en kook daarin de rijst en linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg in de laatste 8 minuten van de kooktijd de verse doperwten en broccoli toe aan het kookwater. Giet de rijst en groenten af zodra het gaar is.
  3. Tijdens de kooktijd van de rijst snij je de verse spinazie fijn, de feta in kleine blokjes en de olijven in plakjes. Kluts de eieren alvast los in een kommetje met een vork.
  4. Roer de pesto, spinazie, feta en olijven door de rijst met groenten. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst met groenten over de 12 muffin vormpjes. Vervolgens giet je de geklutste eieren eroverheen, verdeel dit ook over de 12 vormpjes. Schud het muffinblik een beetje zodat het ei goed rondom de rijst verdeeld wordt. Strooi de Grana Padano kaas eroverheen.
  5. Plaats voor 20-25 minuten in het midden van de oven. Laat de rijstmuffins licht afkoelen na de oventijd en haal ze vervolgens uit het blik. Serveer met de rucola erbij.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze rijstmuffins met groene groenten

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago