De Mexicaanse keuken staat voor pure comfortfood en ik heb dan nog een overheerlijk quesadilla recept voor jullie. Dit is toch wel de absolute favoriet van Dylan! Deze quesadillas met chorizo zijn namelijk lekker pittig van smaak!

Pittige quesadillas en cervezas

Maar dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik de Mexicaanse keuken zo lekker vind. Er worden namelijk veel kruiden en pittige smaken in gebruikt. Dus deze quesadillas met chorizo en jalapeno’s omarmen precies dat! En hier drink je dan natuurlijk ook een ijskoud biertje bij, want een beetje alcohol blust de pittigheid ook af, in je mond. En Dylan en zijn vrienden zijn altijd wel in voor zo een koude ‘cerveza’. Dit recept staat voor mij persoonlijk echt voor het vieren van een zomerse borrelavond met vrienden! Wat kan eten toch geweldig zijn he!

Nog meer quesadilla recepten

Je kunt deze quesadillas met chorizo ook lauwwarm serveren, dus ze zijn een makkelijk voor te bereiden hapje voor een feestje. En om lekker te dippen kun je er eventueel een beetje crème fraîche of guacamole bij serveren, maar het is niet per sé  nodig. Maar we hebben nog meer lekkere quesadilla recepten in petto voor jullie! Wat dacht je van deze pizza quesadillas boordevol groenten? Deze klassieke combinatie van quesadilla met mais en paprika kun je ook aanvullen met stukjes gebakken kip! En deze pompoen quesadillas zijn ook een aanrader!


Print

Recept: Quesadillas met chorizo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Mexicaanse keuken staat voor pure comfortfood en ik heb dan nog een overheerlijk quesadilla recept voor jullie. Dit is toch wel de absolute favoriet want deze quesadillas met chorizo en jalapeno zijn namelijk lekker pittig van smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 812 stuks 1x
  • Category: borrel
  • Method: bakken
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale
  • Klein potje Jalapeño pepers
  • handje groene olijven (zonder pit)
  • 24 plakjes chorizo (ca 125 gram)
  • 4 kleine tortillawraps
  • 150 gram geraspte kaas

Extra:

  • koekenpan

Instructions

  1. Giet de Jalapeño pepers en olijven af, en hak in stukjes.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bevochtig de tortilla pannenkoek aan één kant, en leg deze kant in de koekenpan. Leg hier op één helft: 6 plakjes chorizo trapsgewijs.
  3. Verdeel hier vervolgens  1/4 van de Jalapeño pepers en olijven overheen. Dek af met de geraspte kaas en vouw de lege helft over de belegde zijde heen. (Je vouwt nu als het ware de tortilla dicht).
  4. Druk de bovenkant van de quesadillas goed aan (het beste is met een spatel). Bak de quesadillas met chorizo gedurende 1 minuut aan deze zijde.
  5. Draai de quesadilla om en bak deze ook aan de andere zijde. Snijd met een pizzaroller de quesadilla met chorizo in 2-3 punten en verdeel deze over een bord. Bak de overige 3 quesadillas op dezelfde wijze.

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pittige quesadillas met chorizo wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Deze waren echt super lekker!! Alleen hebben wij veel minder jalapeno peppers gebruikt. Die zijn uiteraard erg heet en hoewel mijn vriend van heel pittig eten houdt, vond hij het zelfs nog erg pittig met de hoeveelheid die we gebruikt hadden. Ik heb er meer olijven in gedaan en als extra aanvulling kappertjes.
    Heerlijk! Ook de andere variant gemaakt (met paprika, mais, enz) en die waren ook heel lekker.
    De 2 soorten bij elkaar hebben wij gegeten als avondeten (ieder 2 hele wraps).
    Bedankt voor dit recept!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago