Bakrecepten

Pumpkin Spice Balls met Speculoos

Pompoenen zijn natuurlijk onlosmakend met de herfst en najaar verbonden, en deze zoete versnapering is een heerlijke traktatie en ode aan het seizoen. Maak eens Pumpkin Spice Balls met Speculoos, dat zijn een soort speculaas-cheesecake balletjes om van te smullen!

Zelf Pumpkin Spice Balls maken

Deze dame maakt graag zelf overheerlijke versnaperingen voor tussendoor en de afgelopen jaren hebben jullie al regelmatig variaties op Oreo Cake Balls voorbij zien komen. Dat zijn een soort cheesecake balletjes van vermalen Oreo koekjes en roomkaas. Nu heb ik echter een compleet andere sensatie: namelijk Pumpkin Spice Balls met speculoos koekjes. Geheel in thema voor de herfst of zelfs Halloween, met een specerijenmix en een oranje chocolade jasje om het op een pompoen te laten lijken. Ga jij ze ook maken?

Vier jij Halloween? Daar passen deze Speculoos Pumpkin Spice Balls ook heel goed bij namelijk! Check hier nog meer Halloween Koekjes etc. om te maken voor dit griezelige feest!

Nog meer recepten met Pumpkin Spice kruiden

Tegenwoordig kun je pumpkin spice kruiden in de supermarkt vinden, maar anders volstaat mijn eigengemaakte kruiden mix of simpelweg speculaaskruiden natuurlijk ook. Mocht je naast het recept voor Pumpkin Spice Balls met Speculoos ook wat anders willen maken, neem dan zeker eens een kijkje bij deze recepten:


Print

Recept: Pumpkin Spice Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk zoet hapje voor Halloween viering! Deze Pumpkin Spice Balls worden gemaakt van Speculoos Koekjes met roomkaas en pumpkin spice kruiden. Deze zijn zo lekker!!

Ingredients

Scale
  • 1 pak Biscoff speculoos koekjes (ca 250 gr per pak)
  • 75 gram stevige roomkaas, bijv. MonChou
  • 50 gram Speculoos Pasta
  • ½ theelepel Pumpkin Spice kruiden (of gebruik speculaaskruiden)
  • 150 gram witte chocolade
  • oranje voedingskleurstof
  • paar pretzel staafjes (bijv. Bolletje Zoute Pepsels)

Extra:

Instructions

  1. Stop de Speculoos koekjes in de foodprocessor en ‘pulse’ zo’n 10x om alvast een groot deel van de koekjes te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas en speculoos pasta toe en laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt.
  3. Was je handen, droog goed af en vorm 14 balletjes van het deeg. Leg de Speculoos balletjes op een bord en druk ze een heel klein beetje aan voor een pompoen vorm. Plaats het bord even in de koelkast.
  4. Ondertussen smelt je de witte chocolade in de magnetron. Breek hiervoor de chocolade in stukjes, plaats in een kommetje en verwarm 30 seconden op 200 watt. Roer een beetje door en plaats steeds 10 seconden terug in de magnetron en roer opnieuw door. Net zo lang tot de chocolade gesmolten is. Tot slot roer je dan de oranje voedingskleurstof er doorheen.
  5. Hak de pretzel sticks in 4 – 5 stukken. Steek een stukje pretzel in het midden van elke Oreo bal en haal deze daarna door de oranje chocolade.  Leg de Pumpkin Spice Oreo balls op bakpapier en laat iets opdrogen. Zet vervolgens minstens 1 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Bewaar ze ook gekoeld.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mocht je een kleine stukje groene fondant of groene candy melts in huis hebben dan kun je tevens de groene liaanen maken die zo kenmerkend aan een pompoen groeien. De fondant kun je met je vingers rollen. De candy melts dien je eerst te smelten en in een klein spuitzakje te stoppen, daarna kun je er kronkelende liaanen van spuiten op de balletjes.



BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Pumpkin Spice Balls met Speculoos wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

6 uur ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago