Zomers weer vraagt om fruitige, koude en frisse smoothies! Ik maakte een zomerse cashewnoten smoothie! Een super lekkere en romige combinatie van van noten en zomers fruit! Een zomerse smoothie is een heerlijk vitaminerijk ontbijt en geeft je alvast een voorsprong op die twee stuks fruit per dag.

Recepten met cashewnoten

Cashewnoten zijn zeer veelzijdig. Niet alleen zo uit het vuistje geroosterd met wat zout en kruiden, maar ook verwerkt in een curry of een Aziatisch gerecht. Je kunt ze goed verwerken in zowel hartige als zoete gerechten, onlangs maakte ik bijvoorbeeld deze rijst met romige cashewnotensaus en deze gezonde bananen bonbons. Maar je kunt er dus ook heel goed romige smoothies mee maken! Cashewnoten bevatten bijvoorbeeld veel eiwitten, gezonde vetten en mineralen, een soort superfood dus! Bovendien hebben ze een hoge voedingswaarde waardoor je een vol gevoel krijgt na het eten ervan. Dat maakt ze dus ook uitstekend om toe te voegen aan het onbijt en zo onstond dit idee om een cashewnoten smoothie te maken met heerlijk zomers fruit!

Cashewnoten weken

Het is belangrijk dat je ongezouten en ongebrande cashewnoten gebruikt voor dit recept. Gezouten noten zijn namelijk niet echt lekker bij deze bereiding en ongebrand is tevens een stuk gezonder. Door de bewerking gaan er namelijk belangrijke voedingsstoffen verloren en reken maar dat cashewnoten die hebben. De cashewnoten moeten zacht zijn voordat je ze gaat verwerken in de smoothie, dus laat ze minimaal 3 uur (of vanaf de avond ervoor) wellen in een afgesloten bakje water. Houdt hier rekening mee bij de bereidingstijd! Ik heb in deze smoothies op de foto mango en in de ander meloen en kiwi verwerkt. Maar gebruik gerust ander fruit naar keuze! Wist je overigens dat je van cashewnoten ook heel fijn broodbeleg kunt maken? Check dit recept voor 5x notenpasta maken. Een lepeltje hiervan doet ook wonderen in smoothies recepten!


Print

Recept: Cashewnoten smoothie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak deze Cashewnoten smoothie met fruit dat je hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan voorgesneden diepvriesfruit zoals mango, blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Maar je kunt ook vers fruit gebruiken zoals kiwi, meloen en meer. Hij is lekker romig maar fris en bevat lekker wat extra vetten en eiwitten door het gebruik van noten. Drinkbaar ontbijt voor een perfecte en uitgebalanceerde start van de dag dus!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Total Time: 3 hours 15 minutes
  • Yield: 23 personen 1x
  • Category: Smoothie

Ingredients

Scale
  • 50 gr ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 40 gr havermout
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml kokos drink
  • 150 gr diepvriesfruit naar keuze

Instructions

  1. Laat de cashewnoten minstens 3 uur wellen in koud water. Je kunt dit eventueel ook een avond van tevoren doen.
  2. Voeg alle ingrediënten samen in de blender samen met 200 ml. extra water.
  3. Blend het in beide gevallen tot een egaal geheel. Als je de smoothie te dik vindt, voeg je nog wat extra water toe. Serveer cashewnoten smoothie naar wens met wat ijsblokjes: extra verfrissend!

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: ik maak altijd iets van een liter smoothie tegelijkertijd, wat ik dan afgedekt in de koelkast bewaar. Superlekker en gemakkelijk om een glas te pakken in de ochtend (extra voedzaam met bijvoorbeeld tarwezemelen of chiazaad erdoorheen geroerd) of verfrissend als tussendoortje. Geschild fruit blijft niet al te lang goed, vooral niet in de zomer, dus bewaar het maximaal 1-2 dagen in de koelkast.

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit gezonde cashewnoten smoothie ontbijt!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago