Print

Recept: Pulled Chicken uit de slowcooker

recept voor pulled chicken uit de slowcooker © bettyskitchen.nl

Ga zelf aan de slag met het maken van Pulled chicken in een slowcooker of Crockpot! Het malse zachte kippenvlees valt na 4 uurtjes zachtjes garen helemaal uit elkaar en is hemels op bijvoorbeeld een hamburger broodje of bij een hummusbowl!

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Verkruimel het halve (kippen)bouillon blokje en meng door het gekookte water. Roer goed door en zet apart. Verdeel de kippendijen over de bodem van de slowcooker.
  2. Pel de ui, snijd doormidden en daarna in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de ui en knoflook over de kippendijen in de slowcooker.
  3. Roer de harissa en citroensap door de (kippen)bouillon en giet direct over de kippendijen.  Doe de deksel op de slowcooker,  zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 4 uren.
  4. Na de bereidingstijd giet je de kip in een diep bord of kom en stamp met de pureestamper een beetje door. De kip valt compleet uit elkaar.

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty

Notes

Er zal nog flink wat kookvocht in de slowcooker aanwezig zijn en dit kun je afgieten natuurlijk. Maar als je een restant pulled chicken wilt bewaren, doe dit dan het liefst in het kookvocht. Stop in een afgesloten bak in de koelkast en dan kun je er gerust 3 dagen van genieten en opnieuw opbakken of opwarmen.

Keywords: kippendij, slowcooker, pulled, glutenvrij, harissa, citroen,