Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze smaakvolle pita’s met feta dip en geroosterde bonen. Een kleurrijk, vegetarisch gerecht waarmee je weer voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Klinkt ingewikkeld, maar is het niet! Je kunt namelijk gewoon je oven het meeste werk laten doen.
Als je een avondje vlees wilt laten staan dan kun je deze eenvoudig vervangen voor bijvoorbeeld kaas of peulvruchten. Ik maakte een verrukkelijke zoutige feta dip met en serveer die met romige avocado en extra kaas. Smeer het uit over een pitabroodje en je zult het vlees echt niet missen vanavond. Door de paprika, komijn en koriander zou je zomaar een streetfood broodje in Tel Aviv hebben gekocht, dus geniet hier heerlijk van. Je kunt de pita’s met feta dip en geroosterde bonen serveren als diner, lunch of uitgebreid tussendoortje.
De pita met feta dip serveer ik met extra blokjes avocao en geroosterde zwarte bonen uit de oven. Wist je dat deze geroosterde boontjes ook superlekker zijn als gezond tussendoortje of snack? Ze zitten vol vezels en eiwitten en zijn een goede aanvulling voor een avondje zonder vlees! Je kunt met dit recept voor broodjes pita met feta dip eventueel ook variëren met bijvoorbeeld kikkererwten in plaats van zwarte bonen. Eerder maakte Betty bijvoorbeeld deze lekkere geroosterde kikkererwten uit de oven. Heb je nog pita broodjes over? Deze pita met falafel en hummus is ook een aanrader! En heb je ooit al eens sabich geprobeerd? Enjoy!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze smaakvolle pita’s met feta dip en geroosterde bonen. Met feta kaas, griekse yoghurt, avocado en zwarte bonen is dit een verrukkelijke, kleurrijke en vegetarisch gerecht waarmee je weer voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische broodjes pita met feta dip en geroosterde bonen gaat maken!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…