Ontbijt Recepten

10x TikTok food trends die jij ook wilt proberen

Heb je wel eens gehoord van Dalgona Coffee? Gebakken Feta Pasta? Of Custard Toast? Dan is de kans groot dat je eens een viral video hiervan voorbij hebt zien komen. Voor de liefhebber zet ik even 10x TikTok food trends op een rijtje, want deze recepten wil jij ook eens gaan proberen!

Wat zijn de TikTok Food Trends geweest?

Wie van jullie brengt er regelmatig tijd door op TikTok! Het platform waar korte filmpje compleet viraal kunnen zijn en miljoenen keren bekeken kunnen worden. De afgelopen twee jaar zijn we massaal aan het TikTokken geslagen en hebben daarbij ook diverse food trends en food hacks voorbij zien komen. Sommigen hadden zelf een biljoen of meer weergaven en werden soms ook doorgeplaatst op instagram om daar vervolgens ook helemaal viraal te gaan. Social media is nou eenmaal HOT! De ene hack of recept is nog beter dan de ander, maar bovenal geldt: ze zijn makkelijk te maken want het moet immers op zo’n korte video passen! Hier op de website zijn inmiddels ook een aantal favorieten voorbij gekomen dus hoog tijd om eens 10x TikTok food trends op een rijtje te zetten!


(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Baked Oats

In Betty’s Kitchen zijn we al jaaaaaren fan van ontbijtjes met havermout. Van havermoutpap en overnight oats, tot en met granola en gebakken havermout(pap) uit de oven. Deze laatste worden ook wel ‘baked’ oats genoemd en is nog het beste te omschrijven als een soort ontbijttaartje-pudding-muffin van havermout. En over heel de wereld zijn ze er fan van. Check hier maar liefst meer dan 10x Baked Oats recepten om van te genieten!


2. Cruffins

Met koelvers croissantdeeg kun je echt lekkere en snelle ontbijtjes in elkaar draaien. En voor je het wist werd de perfecte foodhybride geboren! Een muffin gemaakt van croissantdeeg is brilliant, lekker en staat garant voor viral video’s! Deze cinnamon cruffins waren afgelopen jaar DE hit tijdens de paasdagen!


3. Pancakes Cereal

Tijdens de lockdowns gingen we massaal zelf ontbijtgranen maken van pannenkoeken beslag. Deze zogehete pancake cereal bestaat uit mini pannenkoekjes en je kunt hier werkelijk elke pannenkoeken beslag recept voor gebruiken! Top een schaaltje yoghurt of kwark dus uit met je ‘cereal’, voeg nog wat met stroop en vers fruit toe en je begrijpt helemaal waarom dit tot een van de grote TikTok foodtrends behoort!


4. Baked Feta Pasta

Pasta, tomaten en kaas zijn volgens mij volksfavoriet nummero uno! Op TikTok kwam iemand met het brilljante plan om een schaaltje met tomaten en feta in de oven te zetten. Na het roosteren roer je alleen nog even wat gekookte pasta doorheen en je hebt een verrukkelijke creamy saus die aan je pasta blijft plakken. Belissima! Check hier een heerlijk recept van Culinessa:


5. Dalgona Coffee

Ik weet het nog goed: het was de eerste lockdown en we hadden echt iets nodig om ons hoofd koel te houden! De Dalgona Coffee – ook wel bekend als ‘whipped coffee’ – is al jarenlang bekend in Zuid-Korea, maar dankzij TikTok maakte heel de wereld kennis met deze verkoelende ijskoffie met veel melk en opgeklopte koffieroom. En nog steeds is hij op warme zomerse dagen een grote favoriet!


6. Cloud Bread of ‘oopsies’

In Nederland noemen we deze ook wel ‘wolkenbroodjes’. Het zijn eiwitrijke en glutenvrije broodjes op basis van ei en kaas. Ze passen perfect in een lowcarb of zelfs ketoproof dieet. Waarom deze ineens op TikTok viral gingen is mij niet helemaal bekend maar met maar liefst 3 biljoen views is het de hype waard zou ik zeggen.


7. Pasta chips

Zelf chips maken is altijd leuk! Met name groentechips zijn een gezonder alternatief. Afgelopen zomer was daar ineens een food hack om zelf krokante bites te maken van gekookte pasta en kaas en deze werden gekscherend Pasta Chips genoemd. Zelf serveerde ik er een avocado-paprika dip bij en het recept vind je hier:


8. Nutella Latte

Ik ken werkelijk waar geen enkele persoon die NIET fan is van Nutella! Maar wist je dat Nutella ook bijzonder lekker smaakt met koffie? En dan bedoel ik dus in of op je koffie glas! Een foodtrend speciaal voor de liefhebbers die ongegeneerd willen genieten van de hazelnootpasta is daar dus de Nutella Latte!


9. Geraspte eieren

Ik hoor je denken hoor… een geraspt ei?!? Maar niets is minder waar! Er gaat een nieuwe trend rond op TikTok en dat is een broodje met geraspte ei en avocado. Dit moet je gewoonweg proberen om het te kunnen begrijpen. En dan wordt het vast ook jouw nieuwe favoriet!


10. Wrap Hack

Dit is zo’n handige TikTok food hack voor liefhebbers van tortilla wraps of zelf quesadilla’s. Zet een knip in je tortilla en beleg elk ‘kwart’ met een andere topping. Denk bijvoorbeeld aan vlees of kip, maar ook kaas, avocado, tomaten of spinazie. Net wat jij wilt eigenlijk. Vervolgens klap je elk kwart over elkaar heen en dus dubbel en grill je de wrap in een koekenpan of tussen een panini grill of in het tosti ijzer. Eefkooktzo deelde een handige video voor een Wrap Hack op haar instagram:


11. Custard Toast

Dit is weer zo’n heerlijke viral food recept afkomstig van TikTok. Heel de wereld is namelijk in de ban van toast met daarop een custard met toppings zoals vers fruit of chocolade. Het recept is echt te simpel voor woorden, dus ik besloot om de hype na te maken. Het feit dat dit recept ook de website haalde zegt al genoeg. P.S. Er is nu ook een Nutella variatie op de custard toast die je wilt proeven!


12. Pesto eieren

Wederom een recept met eieren in de hoofdrol. Maar hierbij bak je de eieren in een pannetje met pesto! Serveer de pesto eieren op een getoast broodje met kaas en je hebt een verrukkelijk broodje ei te pakken. Check bijvoorbeeld dit recept van Sabine om te maken:


12. Vietnamese IJskoffie

Op warme zomerdagen gaat iedereen massaal aan de ijskoffie en dat is dan ook vaak te merken op social media. Naast de Koreaanse Dalgona Coffee kan ik jullie deze lekker zoete Vietnamese ijskoffie met gecondenseerde melk natuurlijk niet onthouden! Probeer het uit en laat ons weten wat je er van vindt!


13. Croissant Cereal

Geheel volgens de meest recente TikTok trends kun je nu je eigen Croissant Cereal maken. Dat zijn een soort ontbijtgranen gemaakt van ienie mini croissants! Na de eerste keer bakken worden ze nog een tweede keer extra krokant gebakken met honing en kannel!


14. Crompouce (croissant Tompouce)

Een echte Hollandse Viral Food! De oer-hollandse tompouce maar dan in een luchtige croissant! Het resultaat is – vinden wij – nog vele malen beter dan het origineel en zorgde voor een ware run bij heel veel bakkers door heel Nederland. Zo maak je hem zelf.


En in navolging van de oer-hollandse Crompouce hebben ze in Parijs een heerlijke combinatie van Croissants x Chocolate Chip Cookies aan de man gebracht en die door TikTok razendsnel populair werd. De zogegehte Crookie maak je ook heel eenvoudig thuis klaar dus check zeker het recept hier.


Ziet deze TikTok food trends en food hacks er niet geweldig uit? Ik hoop dat ik jullie hiermee wat lekkere inspiratie heb gegeven om zelf de keuken in te duiken en hoor dan ook graag welke van deze jouw favoriet is!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als een van TikTok food Trends wilt gaan proberen en namaken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago