Vandaag voer ik jullie meer naar Frankrijk voor een overheerlijk ontbijt of lunch gerecht! Deze piperade met eieren zit boordevol smaak en smelt haast op je tong. Het is zo’n heerlijk hartige ontbijt of lunch gerecht met ei!
Omdat we met Pasen natuurlijk helemaal in de ban van eieren zijn, stond dit recept de afgelopen weken hoog aan mijn ‘to-cook ‘ lijstje. Vorige maand werd er namelijk een nieuwe FoodWeLove box afgeleverd met als thema de Franse keuken. Een grote verassing waren voor mij de craquelins: de Franse versie van beschuit, maar je kunt ook brioche brood gebruiken. En daar serveer je natuurlijk deze piperade met eieren op. Dit gerecht lijkt qua uiterlijk een beetje op ‘Shakshuka‘, maar daar worden lekker kruidige Midden Oosterse smaakmakers in gebruikt. Zeker een recept om ook eens een keertje uit te proberen!
Piperade is een typisch Baskisch stoofpotje genaamd Piperade. Dit gerecht komt uit de grensstreek Baskenland (Frankrijk/Spanje) en is nog het beste te omschrijven als een pittige stoofschotel met paprika’s en tomaten. De eieren die pocheer je in de stoofschotel, en tezamen maakt dit een heerlijk en vullend gerecht. Lekker LowCarb en glutenvrij indien alleen gereserveerd met een kleine (groene) salade. Maar serveer je deze juist op de glutenrijke craquelins, of op een dikke geroosterde boterham, dan waan je je heel even in op vakantie in Frankrijk. Deze piperade met eieren gaat komende zomer nog vaker voorbij komen in huize Betty. Check hier een compleet Frans Weekmenu om van te smullen!
Vandaag voer ik jullie meer naar Frankrijk voor een overheerlijk ontbijt of lunch gerecht! Deze piperade met eieren zit boordevol smaak en smelt haast op je tong. Het is zo’n heerlijk hartige ontbijt of lunch gerecht met ei!
Extra:
Eet smakelijk!!
Groetjes, Betty
(Bron recept: FoodWeLove Box Maart 2014)
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Ziet er superlekker uit
dank je wel Monique!