In het weekend houden wij van uitgebreid ontbijten en deze perfecte scrambled eggs komen regelmatig voorbij. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend. Niet voor niets zijn roereieren een grote favorieten van velen!
Hoe maak je dan die perfecte, zachte, fluffy roereieren die smelten op je tong? Die vraag heb ik door de jaren heen al vaker gekregen. Met slechts twee hele simpele pointers kun je nu zelf aan de slag met perfecte roerei maken Ten eerste, bij heel veel recepten is geduld een schone zaak en zo is het met het bereiden van de perfecte scrambled eggs. Je dient namelijk zo min mogelijk te roeren tijdens het bakken van je eimengsel! Door het ei op laag vuur te laten stollen krijg je flinke stukken roerei. Ten tweede is het grote geheim om geen melk of kaas of iets dergelijks toe te voegen, maar enkel slagroom (35% vet) en roomboter! Met deze twee wordt het ei als het ware gepocheerd in vetten en dat geeft een heerlijk zachte en fluffy textuur krijgt die op geen enkele andere manier te evenaren is. Je roereitje smelt hierna als het ware op je tong.
Nu kun je de perfecte scrambled eggs natuurlijk serveren op een stukje getoast brood, (volkoren) tortilla wrap of lijnzaad cracker. Ook lekker zijn deze zachte volkoren weekend bolletjes. Mijn kids vinden die combinatie echt fantastisch. Maar je roerei doet het ook perfect als topping voor een gebakken zoete aardappel uit de oven.
Wil je nog een leuke video van de bereiding van roereieren zien? Check dan dit filmpje op ons kanaal.
Als je geen genoegen kunt krijgen van scrambled eggs, dan heb ik hier nog meer lekkere recepten met roerei voor je op een rijtje gezet:
Lekker ontbijten met de perfecte scrambled eggs! En met deze tips maak jij in een handomdraai de perfect roerei. Zo romig door de slagroom en boter, serveer op een sneetje brood. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend.
Topping suggesties:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Scrambled eggs passen perfect in een keto lifestyle of low carb dieet. Laat het brood dan achterwege en combineer de eieren met nog een eiwitbron of extra vetten zoals bacon, gerookte zalm of avocado.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van de perfecte scrambled eggs!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…