Geef je tuinfeestje een Aziatisch tintje! Maak bijvoorbeeld deze Oosterse zalm van de bbq! Zalm is lekker gezond en met smaakmakers zoals sojasaus, ketjap sesamolie en limoen beloofd dat ook nog eens heel lekker te zijn!

Een familiebarbecue met Campingaz

Wij hebben een nieuwe barbecue! Dit jaar ben ik een samenwerking met Campingaz aangegaan en testen wij deze geweldige grote familiebarbecue Master 4 Series Classic LXS SBS van Campingaz uit. Tijdens een feestje of verjaardag komt hier gerust 20-40 man een vorkje mee prikken, dus het werd dan ook hoog tijd voor een uitbreiding in de achtertuin.

Manlief heeft het bouwpakket in slechts 2 uurtjes in elkaar gezet. Alleen nog even een gasfles aansluiten en we konden dezelfde middag nog de barbecue aanzetten om deze Oosterse zalm te bereiden. De twee grootste voordelen van deze barbecue zijn toch wel: 1) hij is binnen een paar minuten op temperatuur en klaar voor gebruik. Dat scheelt tijd en maakt barbecuen op een doordeweekse avond ook een optie. 2) De achtertuin blijft vrij van grote wolken zwarte rook, zoals bij de kolenbarbecue het geval is. En dat is wel handig als je een tuinfeestje hebt en er ruim 20 man in staat 🙂

Een Oosterse zalm op de bbq bereiden

Een van de eerste gerechten die ik op deze nieuwe Campingaz barbecue maakte was dan ook deze zalm op oosterse wijze. Door de zalm op de huid te bakken kan dit prima op het normale grilrooster. En op de ‘plancha’ die ernaast ligt kun je weer zachte stukken vis, zoals een zalmmootje een stukje kabeljauw of zelfs garnalen goed bakken. In rooster erboven kun je weer groenten tegelijkertijd mee grillen.

Wat een barbecue oppervlak hebben we nu met deze Campingaz Master 4 series en de grote stukken vlees of vis krijgen zo een prominente plek tijdens onze feestjes. Maar goed, terug naar het recept, want deze Oosterse zalm van de barbecue bleek een liefhebber van velen.

Check hier nog meer overheerlijke barbecue recepten, zoals o.a. ook een gegrilde zalm met mosterd en vegetarische portobello burgers van de grill.


Print

Recept: Oosterse zalm van de BBQ

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Oosterse zalm van de bbq is een overheerlijk barbecue gerecht. Zalm is lekker gezond en met typische Oosterse smaakmakers zoals sojasaus, ketjap en sesamolie maak je er zo een Aziatische barbecue van!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 uur
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2 uur en 15 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 600 gram zalmfilet op de huid,
  • 3 eetlepels sojasaus,
  • 2 eetlepels ketjap manis,
  • 1 eetlepels sesamolie,
  • 1 limoen,
  • halve rode peper,
  • 1 teentje knoflook,
  • peper & zout,
  • sesamzaadjes,
  • koriander (of gebruik peterselie).

Instructions

  1. Dep de zalm een beetje droog en leg met de huid omlaag in een ovenschaal of hersluitbaar plastic zakje.
  2. Meng in een kommetje de sojasaus met de ketjap en sesamolie. Boen de limoen schoon en rasp de schil boven het kommetje. Pers de limoen vervolgens uit en voeg ook het sap toe.
  3. Verwijder de steel en eventueel de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in zeer kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd deze in zeer dunne plakjes. Mix dit alle goed door elkaar en giet op de zalm in de ovenschaal of zakje en knijp het zakje dicht. Keer nu de zalm om, zodat de huid boven komt te liggen en de rest dus in de marinade. Laat op deze wijze 2 uur marineren in de koelkast.
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 200 graden. Leg de zalm op de huid kant op de grill en laat hem 5 minuten garen. Keer daarna met een spatel de zalm om en grill de ‘bovenkant’ gedurende 2 minuten. Het lekkerste is als het binnenste van de zalm nog een beetje licht van kleur is en net niet gaar. Haal de oosterse zalm van de bbq, leg op de huid op een plank of serveerbord en dek licht af met zilverfolie en laat een paar minuten rusten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Snijd een paar Little Gems door de helft en kwast de snijvlakken lichtjes in met wat sesamolie en besprenkel met een beetje sojasaus. Grill de little gems op de barbecue terwijl de zalm gaart. Dat is een heerlijk bijpassen bijgerecht.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Aziatische zalm op de BBQ wilt gaan maken.

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago