Voorgerechten

10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips

Wist jij dat 24 februari bekend staat als de “Dag van de Tortilla Chips”?! En laat dat nou net het hoofd ingredient zijn voor het maken van verschillende recepten voor nacho’s, ovenschotels en meer! Door de jaren heen zijn er al best wat recepten met tortilla chips verschenen op deze site! Lees dus snel verder voor 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips uit Betty’s Kitchen!

Eenvoudige recepten met tortilla chips

Wat is dat toch met tortilla chips? Zodra je een schaaltje met dip, of loaded nacho’s uit de oven (of BBQ) op tafel zet, stort iedereen zich hier al een stel hongerige aasgieren bovenop. Is het de zoute bite, de krakende crunch of gewoonweg de combinatie van chips met gesmolten kaas? Nachos zijn in ieder geval populair bij velen! En voor de liefhebbers van nachos en tortilla chips heb ik een lijstje opgesteld met 7x recepten voor nacho’s uit de oven of barbecue! Geniet lekker van een simpele topping, met vis, vlees of kip. Of ga voor een overheerlijke nacho bowl of Mexicaanse soep met nacho’s als topping! Check hier nog veel meer overheerlijke recepten uit de Tex Mex keuken!

driehoek Tortilla Chips
ronde Nacho chips

Verschil driehoek tortilla chips en ronde nacho’s

Wellicht is het je al opgevallen dat je in de schappen 2 soorten TexMex chips tegenkomt. De grootste overeenkomst is dat ze beiden vaak van maismeel gemaakt worden. Maar het grootste verschil zit hem in de vorm. De driehoekjes kun je namelijk makkelijk bij een puntje beetpakken en dippen in salsa’s of sauzen van stoofgerechten, deze worden tortilla chips genoemd. Maar de ronde chips zijn wat dikker en lenen zich uitstekend voor het stapelen en gratineren met bijvoorbeeld kaas, creme fraiche, vlees of groenten etc. Deze worden dan weer Nacho’s genoemd. Het is aan jou welke van de twee je wilt gebruiken voor onderstaande recepten.


10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips

(klik op de afbeelding om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Zelf tortilla chips van wraps maken (V)

Wist je dat je heel eenvoudig zelf knapperige tortilla chips kunt maken van een tortilla wrap? Deze kun je gebruiken voor het dippen van guacamole, tomatensalsa of een romige cheddar kaasdip!


2. Simpele Nachos uit de oven of BBQ (V)

En als je dan eenmaal de driehoekjes tortilla chips of de ronde nacho’s in huis hebt, dan kun je daar een heel simpele versie nachos mee maken! Dit recept staat in slechts 15 minuten op tafel!


3. Tuna Melt Nachos

Geïnspireerd op een broodje tonijn en gesmolten kaas, doen deze Tuna Melt Nacho’s het ook uitstekend als een (avond)maaltijd met vis! Lekker met guacamole!


4. Nacho’s met gehakt

Een van de meest populaire nacho recepten op deze site: Nacho’s met gehakt uit de oven! Gruwelijk lekker namelijk want het is een soort knapperige taco met vlees ovenschotel geworden.


5. Nacho’s met Gooische dip (V)

Serveer je nacho’s met deze super makkelijke en romige dip uit ‘T Gooi. Met romige kaas als basis en een zoet chilisaus voor de kick!


6. Nacho Bowl met kikkererwten (V)

De (gezonde) food bowls zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze keukens. Deze Nacho bowl met kikkererwten en tomaten is dan ook een heerlijk aanrader voor liefhebbers van tortilla chips en nacho’s recepten.


7. Nacho’s met pulled Jackfruit (V)

Speciaal voor de #meatlessmonday maak je deze nachoschotel uit de oven met pulled jackfruit! Dat is nog eens een verrassende vegetarische optie voor vlees!


8. Nacho’s met pulled chicken

Maar laten we natuurlijk een ‘loaded’ nacho’s met pulled chicken, avocado en jalapenos niet vergeten! Yummmmmmm


9. Mexicaanse Maissoep met Nachos (V)

En tot slot een lekkere TexMex soep gemaakt van mais! En is natuurlijk lekker met wat tortilla chips als crunchy topping! Enjoy!


10. Chili Con Carne (uit de Slowcooker)

Dit overheerlijke gerecht uit de Tex Mex keuken heet chili con carne, vertaald uit het Spaans betekent het chili met vlees. Hoewel traditioneel geserveerd met gekookte rijst of quinoa is het juist ook zo lekker om de dikke chili met tortilla chips op te lepelen.


Tot zo ver 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips om van te smullen! Heb je nu trek gekregen naar nog meer lekkers zoals quesadillas, tacos en burritos? Neem dan zeker even een kijkje bij onze >> Tex Mex recepten << op de site!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago