Ga je binnenkort weer borrelhapjes maken? Zet dit recept voor muhammara op je lijstje! Deze eenvoudige dip met geroosterde paprika en walnoten is een tikkeltje zoet en past perfect bij pita broodjes of stukjes groenten.
Diegenen die deze website al wat langer volgen weten het maar al te goed: Betty houdt van borrelen en een goede dip mag dan absoluut niet onbreken! Het liefst maak ik borrelhapjes met verschillende soorten dips en zet hier een grote mand afgebakken (pita)broodjes bij. Van zelf hummus maken van gedroogde kikkererwten, aubergines grillen voor een kommetje baba ganoush, of aan de slag met yoghurt om zelf labneh te maken. Ik draai mijn hand niet om voor een goede dip! Maar er ontbrak al een poosje een wat zoete dip op tafel en die heb ik nu dan eindelijk gevonden in deze Muhammara dip!
Muhammara is een stevige dip van geroosterde rode paprika en walnoten! Het vind zijn oorsprong in Syrie en wordt ook in omliggende landen gegeten met een stukje pita brood of platbrood. Deze dip kom je dus ook tegen bij Libanese restaurants, maar ook Turkse keuken en Arabische landen. Ik heb er voor gekozen om de zoetere punt paprika’s te roosteren. Maar je kunt ook gegrilde paprika’s uit pot of gedroogde paprika’s gebruiken. Door de walnoten krijg je een mooie bite en romigheid. Maar het maakt de dip ook redelijk gezonde. Er worden van origine geen granaatappelpitjes gebruikt in de muhammara, enkel granaatappel melasse (stroop). De pitjes staan natuurlijk wel mooi ter decoratie of voor erbij!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Ga je binnenkort weer borrelhapjes maken? Naast de bekende hummus, of baba ganoush zet je ook dit recept voor muhammara op je lijstje! Deze eenvoudige dip met geroosterde paprika en walnoten is een tikkeltje zoet en past perfect bij pita broodjes of stukjes groenten.
( * Je kunt de granaatappel melasse ook vervangen door 2 el balsamico azijn en 2 eetlepels honing.)
Voor erbij:
Eet smakelijk!
Serveertip! de muhammara dip eet je met wat flatbread of afgebakken pita’s. Gebruik zelfs als boterham beleg – lekkere dikke plak zuurdesembrood! – en verkruimel er dan feta kaas overheen!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je muhammara dip zelf wilt maken!
Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…
View Comments
Dank je wel voor het recept, super lekker is het, evenals je baba ganoush die ik ook regelmatig maak.
Groet Henny
Goed om te horen Henny,
dank je wel!