Ben je een liefhebber van hartige en zoete deegwaren uit het Midden-Oosten? Dan moet je ook eens deze Marokkaanse 1000-gaatjes pannenkoek proeven. Baghrir is een verwen ontbijt, brunch of lunchgerecht waar je van blijft eten. Je bent gewaarschuwd!
Baghrir is een soort pannenkoek uit de Marokkaanse keuken. Het is licht sponzig en ook beter bekend als de Marokkaanse 1000-gaatjes pannenkoek doordat hij vol luchtbelletjes zit. Het beslag bestaat uit griesmeel, bloem en gist en is een tikkeltje hartig van smaak. Daarom serveert men Baghrir bijvoorbeeld met roomboter of honing, maar olijfolie en suiker is ook favoriet. Zelf maak ik het liefst onderstaande honing-boter want die is perfect qua smaak! Wij geven er gerust nog wat dadels of gesneden fruit bij om er complete en vezelrijke maaltijd van te maken. En de pannenkoekjes die over zijn kun je gewoon later op de dag als (hartig) snackje eten.
Het maken van deze 1000-gaatjes pannenkoek is even een werkje dat je het liefst voor een vrije dag of ochtend kunt bewaren. Maar wij kunnen thuis zo lekker lang genieten van dit gerecht, want iedereen eet of serveert Baghrir weer net iets anders. Wil je nog meer heerlijke recepten uit de Marokkaanse keuken proberen? Neem dan ook eens een kijkje bij dit recept voor een doordrenkte Basbousa Griesmeelcake maken. Daarnaast is dit recept voor een Marokkaanse Quinoabowl ook een aanrader. En wil je juist een beetje opwarmen met dit herfstweer, dan is deze Marokaanse Harira soep juist weer iets voor jou!
Baghrir is een soort pannenkoek uit de Marokkaanse keuken. Het is licht sponzig en ook beter bekend als de Marokkaanse 1000-gaatje pannenkoek doordat hij vol luchtbelletjes zit. Baghrir serveer je bijvoorbeeld met roomboter of honing. Maar olijfolie en suiker is ook favoriet. Zelf maak ik het liefst onderstaande honing-boter want die is perfect qua smaak!
Voor het Baghrir beslag:
Voor erbij:
Extra:
Besaha! (Eet smakelijk!)
Groetjes Betty
Stapel de Baghrir na het bakken nooit meteen op elkaar want dan plakken ze vast. Laat even een rondje liggen onder de doek, en na de volgende rondje gebakken te hebben kun je ze voorzichtig (overlappend) stapelen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Marokkaanse 1000-gaatjes pannenkoek genaamd Baghrir wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…