Ga jij binnenkort een Tex Mex party houden? Of is het simpelweg taco tuesday? Deze week houden we een Tex Mex week op de site en dan is deze mais salade met feta een overheerlijk Tex Mex bijgerecht om van te smullen! Het is een knapperige salade met gebakken mais en afgemaakt met limoen en uien!

Salade met mais en feta maken

Ik heb me toch een feestelijke week voor jullie klaar staan! We gaan er namelijk een echte Tex Mex week van maken. Daarbij ga ik jullie lekker voorzien van veel lekkere Tex Mex bijgerechten die van elke maaltijd een waar feestje maken! Te beginnen met deze simpele maar oh zo lekkere mais salade met feta en limoen. Het is een lekker bijgerecht voor bij je taco’s en voegt gewoon even wat meer groenten toe aan je Tex Mex party! Denk aan gegrilde maiskolven maar dan een beetje anders! Door mais korrels te bakken in een koekenpan worden ze niet alleen een beetje knapperig, maar ook een beetje zoet van smaak! Tevens combineert dat heerlijk met zoute kaas en fris zure limoen! Ja deze ga jij voortaan ook op tafel zetten!

Nog meer Tex Mex gerechten

Hoewel deze mais salade met feta echt heerlijk is als bijgerecht voor je Tex Mex maaltijd, heb ik nog meer bijgerechten die absoluut niet mogen ontbreken aan tafel! Of je nu gaat voor een vol romig guacamole van avocado’s of een pico de gallo als topping over je taco’s… Je zit hier bij Betty duidelijk aan het juiste adres! Maar daarnaast heb ik nog meer Tex Mex gerechten waar deze salade heel goed bij past: Maak bijvoorbeeld eens chili con carne met rundvlees en bonen. Deze salade geeft er lekker wat crunch bij. Maar hij is ook lekker te combineren met de Fish Taco’s met mango en avocado!


Print

Recept: Mais salade met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga jij binnenkort een Tex Mex party houden? Of is het simpelweg taco tuesday? Deze week houden we een Tex Mex week op de site en dan is deze mais salade met feta een overheerlijk Tex Mex bijgerecht om van te smullen! Het is een knapperige salade met gebakken mais en afgemaakt met limoen en uien!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min. + koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gr mais (in blik of pot)
  • 1 rode paprika
  • 0,5 rode ui
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 12 el limoensap
  • 0,5 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 100 gr feta kaas
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Giet de mais af en spoel goed na. Laat uitlekken. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper deze zeer fijn.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de mais korrels lichtbruin gedurende 3- 5 minuten op middelmatig vuur. Blijf tussendoor roeren. Zet daarna het vuur uit en laat de mais een beetje afkoelen.
  3. Plaats de mais in een salade schaaltje en voeg de paprika, ui en peterselie toe. Verkruimel hier de feta overheen. Breng op smaak met peper, zout , het (gerookte) paprikapoeder en de limoensap.
  4. Hussel de mais salade even kort maar goed door elkaar met je handen of met behulp van twee lepels en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

No Waste Tip: De andere helft van de rode ui kun je gebruiken om bijvoorbeeld guacamole te maken!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke mais salade met feta en limoen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago