Ga je een avondje naar de bioscoop dan is de kans groot dat je een bak popcorn de zaal mee in neemt. Maar ook voor een filmavondje thuis is popcorn een lekkere snack. Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf popcorn kunt maken? Ik geef je bij deze het basis recept voor zelf popcorn maken in de pan.

Popcorn maken is helemaal niet moeilijk!

Je kunt popcorn op verschillende manieren maken. Het enige dat je echt nodig hebt is een zakje pofmais en een pan met deksel. De pofmais korrels verwarm je tot 200 graden en daarna zullen deze open poffen en in het kwadraat verdubbelen zeg maar. Je hebt geen thermometer benodigd want je oren zullen het enige instrument zijn bij het maken van gepofte mais. Zodra het poffende geluid ophoudt is je popcorn namelijk klaar. Zelf popcorn maken is dus helemaal niet moeilijk! Alleen nog toppings naar keuze toevoegen en smullen maar!

Heerlijke recepten met popcorn

Het is niet voor niets dat popcorn zo’n geliefde snack is. Popcorn is laag in calorieën, veganistisch en zelfs glutenvrij. Daarnaast is zelf popcorn maken dus helemaal niet moeilijk! Heb je het popcorn maken een beetje onder knie en kun je wel wat variatie recepten gebruiken dan heb ik een paar bijzondere popcorn recepten in petto voor je! Neem hier even een kijkje als je kleurrijke regenboog popcorn wilt gaan maken. Voor de liefhebber hebben we hier ook nog eens 5x zoete popcorn recepten op een rijtje gezet. Van pure chocolade en m&ms tot en met Oreo popcorn! En komen er binnenkort ook nog eens 5x zoute popcorn maken voorbij. En speciaal voor Halloween kun je ook nog eens kiezen uit verschillende recepten voor Halloween popcorn maken. Geniet er van!

klassieke popcorn
regenboog popcorn
Halloween Popcorn
Salted Karamel Popcorn

Zelf maken op het fornuis of liever een popcorn maker aanschaffen?


Print

Zelf popcorn maken in de pan (basis recept)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga je een avondje naar de bioscoop dan is de kans groot dat je een bak popcorn de zaal mee in neemt. Maar ook voor een filmavondje thuis is popcorn een lekkere snack. Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf popcorn kunt maken? Ik geef je bij deze het basis recept voor zelf popcorn maken in de pan en vervolgens als zoete of zoute popcorn kunt serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 min
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 6 minuten
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais (ca 100 gram)
  • 2 el neutrale olie

Extra:

  • hoge pan met deksel (bijv. braadpan of wok)
  • geduld
  • smaakmakers (zout of suiker)

Instructions

  1. Verwarm de pan met olie op hoog vuur voor. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je een paar maïskorrels in de pan gooien. Als die meteen poffen is de pan heet genoeg.
  2. Voeg vervolgens slechts 1 laagje mais korrels toe aan de bodem van de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan zal dit een ½ of 1 kopje pofmais zijn. Wil je meer maken? Bak dit dan in batches op.
  3. Plaats na de mais direct ook de deksel op de pan anders knalt de gloeiendhete popcorn uit de pan.
  4. Zodra het poffen begint verlaag je het vuur naar middelmatige temperatuur. Schud hierna de pan regelmatig heen en weer om aanbranden van de popcorn te voorkomen. Vervolgens wacht je een paar minuten tot alle mais gepoft is. Dit hoor je aan het geluid, of liever geen geluid van poffen meer 🙂
  5. Zet dan het vuur uit en laat de deksel er nog 2 minuten op zitten om echt de allerlaatste mais te poffen in de warme pan.
  6. Schep de warme popcorn uit de pan in een serveerkom. Bestrooi met zout, suiker of andere favoriete toppings en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Popcorn vertienvoudigt in volume na het bakken (poffen). Voor een feestje van 10 personen – en dus 10 serveer bakjes – zul je dus 1 heel serveerbakje moeten vullen met pofmais en dit (in delen) opbakken voor het feestje.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf popcorn maken in de pan.

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.comMocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago