Print

Recept: Mais salade met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga jij binnenkort een Tex Mex party houden? Of is het simpelweg taco tuesday? Deze week houden we een Tex Mex week op de site en dan is deze mais salade met feta een overheerlijk Tex Mex bijgerecht om van te smullen! Het is een knapperige salade met gebakken mais en afgemaakt met limoen en uien!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min. + koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gr mais (in blik of pot)
  • 1 rode paprika
  • 0,5 rode ui
  • 2 el fijngehakte peterselie 
  • 12 el limoensap
  • 0,5 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 100 gr feta kaas
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Giet de mais af en spoel goed na. Laat uitlekken. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper deze zeer fijn.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de mais korrels lichtbruin gedurende 3- 5 minuten op middelmatig vuur. Blijf tussendoor roeren. Zet daarna het vuur uit en laat de mais een beetje afkoelen.
  3. Plaats de mais in een salade schaaltje en voeg de paprika, ui en peterselie toe. Verkruimel hier de feta overheen. Breng op smaak met peper, zout , het (gerookte) paprikapoeder en de limoensap.
  4. Hussel de mais salade even kort maar goed door elkaar met je handen of met behulp van twee lepels en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

No Waste Tip: De andere helft van de rode ui kun je gebruiken om bijvoorbeeld guacamole te maken!