Bijgerechten

Loaded Fries met kaas en bacon

De lekkerste loaded fries maak je gewoon thuis! De trend die al jaren populair is in Amerika, maar ook steeds vaker in Nederland opduikt. Deze Loaded fries met kaas en bacon is een heerlijk bijgerecht met aardappel friet en lekkere toppings naar keuze.

Wat zijn loaded fries?

Bomvolle frietschotel, zo noem ik mijn loaded fries ook wel eens. Je maakt laagjes van aardappel frieten of aardappelpartjes met lekker veel gesmolten kaas en nog veel meer lekkere toppings zoals vlees, groenten of anders. Ik maak dit bijgerecht in een vuurvaste koekenpan op het fornuis, maar een ovenschaal kan ook. En je kunt dit recept in de heteluchtoven of barbecue bereiden. In mijn recept gebruik ik voorgekookte aardappelpartjes om robuuste frieten te maken, maar je kunt natuurlijk elke andere soort patat of friet gebruiken die je wilt. Deze worden dan gebakken met twee soorten kaas, uitgebakken bacon strips, creme fraiche, jalapeno pepers en bosuitjes. Oh dit is zoooo ontzettend lekker om bij gegrild vlees van de barbecue te serveren!

Nog meer ‘loaded’ recepten om van te smullen!

Loaded Fries met kaas en bacon maken is een geweldig manier om heel veel comfortfood in een gerecht te stoppen. Voor de liefhebber: maak ook eens deze loaded fries met kaas en pulled pork! Ook lekker: serveer je loaded fries met een Gooische dip met chilisaus of een romige truffel mayonaise. Daar kun je de frietjes dan nog lekker in dippen! Overigens zijn nacho’s ook geweldig om te ‘stapelen’ en af te bakken in de oven of barbecue. Nacho’s zijn wat mij betreft de absolute toppers als het om ‘loaded’ recepten aankomt. Maar ook een broodje hotdog kun je mega vol stoppen met heel veel lekkers. Check hier maar liefst 5x hotdog recepten om van te smullen! Heb je overigens ook wel eens Parmesan fries geproefd?


Print

Recept: Loaded Fries met kaas en bacon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lekkerste loaded fries maak je gewoon thuis! De trend die al jaren populair is in Amerika, maar ook steeds vaker in Nederland opduikt. Deze Loaded fries met kaas en bacon is een heerlijk bijgerecht met aardappel friet en lekkere toppings naar keuze. Ik ging deze keer voor robuuste aardappel partjes, maar je kun natuurlijk ook elke andere friet naar keuze gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram ontbijtspek
  • 800 gram voorgegaarde aardappel partjes
  • 1 tl cajun kruiden (of basic bbq kruiden mix)
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas
  • 2 bosui, in dunne plakjes
  • 12 jalapeno pepers, in dunne plakjes
  • plantaardige olie
  • peper & zout

Extra:

  • vuurvaste koekenpan (of ovenschaal)

Instructions

  1. Verwarm de oven of barbecue voor op 200 graden (180 hetelucht).
  2. Snijd de plakken ontbijtspek in 3 -4 stukken. Verwarm een vuurvaste koekenpan en bak de spek gedurende een paar minuten op middelhoog vuur. Let op: ze dienen nog een beetje zacht te zijn, niet krokant. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Stop de voorgegaarde aardappel partjes in het achtergebleven bakvet en breng op smaak met de cajun kruiden, peper en weinig zout. Eventueel nog een klein beetje extra olie in dien nodig. Schep het geheel om en leg evenredig uit in de pan (of ingevette ovenschaal).
  4. Bestrooi de aardappels met de helft van de kaas. Lepel hier vervolgens de creme fraiche overheen en daarna weer de overige helft van de kaas. Bestrooi met de uitgebakken bacon, bosui en jalapeno.
  5. Plaats de pan (of ovenschaal) in de barbecue of oven bak de loaded fries met kaas en bacon tot de aardappels gaar zijn. Bij mij duurde dag slechts 15 minuten. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je geen voorgegaarde aardappelpartjes? No worries! Je kunt ook gewone vastkokende aardappels met schil gebruiken. Boen deze goed schoon onder de kraan en snijd de aardappels in partjes. Breng aan de kook in een ruime pan met water gedurende 15 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen. Verwerk de aardappelpartjes daarna volgens het recept.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze loaded fries met kaas en bacon wilt gaan maken

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

2 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

5 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

2 weken ago