De lekkerste loaded fries maak je gewoon thuis! De trend die al jaren populair is in Amerika, maar ook steeds vaker in Nederland opduikt. Deze Loaded fries met kaas en bacon is een heerlijk bijgerecht met aardappel friet en lekkere toppings naar keuze.
Bomvolle frietschotel, zo noem ik mijn loaded fries ook wel eens. Je maakt laagjes van aardappel frieten of aardappelpartjes met lekker veel gesmolten kaas en nog veel meer lekkere toppings zoals vlees, groenten of anders. Ik maak dit bijgerecht in een vuurvaste koekenpan op het fornuis, maar een ovenschaal kan ook. En je kunt dit recept in de heteluchtoven of barbecue bereiden. In mijn recept gebruik ik voorgekookte aardappelpartjes om robuuste frieten te maken, maar je kunt natuurlijk elke andere soort patat of friet gebruiken die je wilt. Deze worden dan gebakken met twee soorten kaas, uitgebakken bacon strips, creme fraiche, jalapeno pepers en bosuitjes. Oh dit is zoooo ontzettend lekker om bij gegrild vlees van de barbecue te serveren!
Loaded Fries met kaas en bacon maken is een geweldig manier om heel veel comfortfood in een gerecht te stoppen. Voor de liefhebber: maak ook eens deze loaded fries met kaas en pulled pork! Ook lekker: serveer je loaded fries met een Gooische dip met chilisaus of een romige truffel mayonaise. Daar kun je de frietjes dan nog lekker in dippen! Overigens zijn nacho’s ook geweldig om te ‘stapelen’ en af te bakken in de oven of barbecue. Nacho’s zijn wat mij betreft de absolute toppers als het om ‘loaded’ recepten aankomt. Maar ook een broodje hotdog kun je mega vol stoppen met heel veel lekkers. Check hier maar liefst 5x hotdog recepten om van te smullen! Heb je overigens ook wel eens Parmesan fries geproefd?
De lekkerste loaded fries maak je gewoon thuis! De trend die al jaren populair is in Amerika, maar ook steeds vaker in Nederland opduikt. Deze Loaded fries met kaas en bacon is een heerlijk bijgerecht met aardappel friet en lekkere toppings naar keuze. Ik ging deze keer voor robuuste aardappel partjes, maar je kun natuurlijk ook elke andere friet naar keuze gebruiken.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Heb je geen voorgegaarde aardappelpartjes? No worries! Je kunt ook gewone vastkokende aardappels met schil gebruiken. Boen deze goed schoon onder de kraan en snijd de aardappels in partjes. Breng aan de kook in een ruime pan met water gedurende 15 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen. Verwerk de aardappelpartjes daarna volgens het recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze loaded fries met kaas en bacon wilt gaan maken
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…