High Tea Recepten

Lemonade Scones (met slechts 4 ingrediënten)

Heb je onverwachts gasten, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie/thee serveren? Maak dan deze super eenvoudige Lemonade Scones met slechts 4 ingrediënten. Zo makkelijk dat ik er zelfs een kleine video van gemaakt hebt. Dit geloof je gewoonweg niet!

Scones in een handomdraai op tafel zetten

Ik ben best een decadent meisje. Theeleuten met vriendinnen of oma, maak ik graag extra bijzonder. Ik draai mijn hand dan ook niet om voor het organiseren van een complete high tea. Maar soms wil je gewoon ook iets in een mum van tijd op tafel kunnen zetten. Deze lemonade scones bevatten geen gist en zet je in een handomdraai op tafel. Want je hoeft dit recept namelijk niet te kneden en het deeg hoeft ook niet te rijzen. Want met een blikje 7-up of Sprite, maak je super snelle lemonde scones met slechts 4 ingrediënten waar je van blijft smullen! Het recept voor deze traditionele Britse scones is tevens ook een aanrader!

Easy Lemonade Scones maken

Dus toen ik hoorde dat je heerlijke scones kunt maken met slechts een blikje ‘lemonade’, moest ik dat natuurlijk ook meteen gaan uitproberen. Nu hoef ik niet meer naar Londen voor een Afternoon Tea, maar zet in een half uurtje heerlijke warme scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder dus 7Up of Sprite op tafel. En werkelijk iedereen kan zich aan dit recept wagen. Heerlijk met clotted cream, wat frisse lemon curd of (zelfgemaakte) jam zoals bramen jam of frambozen jam.


Recept video: Scones met slechts 4 ingrediënten

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Scones met slechts 4 ingrediënten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je onverwachts gasten, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie/thee serveren? Maak dan deze super eenvoudige Lemonade Scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder 7UP of Sprite! Zo makkelijk dat ik er zelfs een kleine video van gemaakt hebt. Dit geloof je gewoonweg niet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: High Tea
  • Cuisine: Britse Keuken

Ingredients

Scale
  • 600 gram tarwebloem,
  • 2 eetlepels bakpoeder,
  • 1 blikje 7Up of Sprite (330 ml),
  • 250 ml vloeibare slagroom.
  • Optioneel: handje gewelde rozijnen *.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden / 200 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een kom de bloem met het bakpoeder. Schenk hier de Sprite of 7-up en de slagroom bij. Gebruik een spatel of houten lepel om het geheel samen te mengen, maar roer hierbij niet teveel (dan verliest het deeg zijn luchtigheid). Eventueel kun je nu ook de gewelde rozijnen door het deeg heen kneden.
  3. Bestuif een werkblad met flink wat bloem, en druk het deeg uit tot een vierkant of rechthoek. Laat de plak lekker dik en het liefst niet uitrollen. Snijd met een mes of pizzaroller 16 vierkantjes uit het deeg, en leg deze op de bakplaat.
  4. Bak de Lemonade scones in 12-13 minuten af, in de voorverwarmde oven. Laat de scones vervolgens een klein beetje afkoelen en daarna kun je heerlijk gaan smullen!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Om de rozijnen te wellen overgiet je deze met water dat net van de kook af is en laat 10 minuten staan. Giet daarna af en dep droog met keukenpapier. Laat iets afkoelen alvorens door het deeg heen te kneden.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder 7Up wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago