Vlees Recepten

Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje)

Zelf Cheeseburgers maken is natuurlijk erg lekker, maar heb je ook wel eens je burger broodje vervangen door een donut? Het klink misschien gek, maar deze Donut burger is echt fantastisch!

De Donut Burger is vernoemd naar Luther Vandross

Een food hybride is een gerecht waarbij je twee (soorten) gerechten tot een smakelijk geheel combineert. Een geslaagde pairing kwam tevens tot stand bij dit recept voor mijn hotdog pizza! Na een beetje speurwerk kwam ik op het internet ook de Donut Burger tegen! Krispy Creme is een internationale donut keten die een hamburger, of eigenlijk cheeseburger serveert op een Krispy Creme donut bun! Ja dat lees je goed! Deze Luther Burger op een donut broodje is vernoemd naar soulzanger Luther Vandross! Het is niet een heel gezonde keuze, maar wij hebben hem zelf geprobeerd en vonden het best lekker! Wil jij hem zelf ook eens maken, dan heb ik hieronder het recept voor je vertaald.

Nog meer burger recepten om van te smullen

Vind jij deze Luther Donut Burger een beetje ‘too much‘ van het goede? Dan heb ik uiteraard ook andere (meer gezondere) burger recepten voor je op deze website staan! Ga bijvoorbeeld aan de slag met het recept voor een klassieke broodje hamburger maken! Daarnaast zijn deze hamburgers met feta en spinazie ook een aanrader! Een goede visburger kan ik op zijn tijd ook zeker waarderen en daar is deze Aziatische zalmburger echt perfect voor! Ga je liever voor vegetarisch? Dan is deze Portobello burger met avocado om van te smullen! Heb je ook ooit wel eens gedacht dat je een groente burger kan maken van spliterwten?


Print

Recept: Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zelf Cheeseburgers maken is natuurlijk erg lekker, maar heb je ook wel eens je burger broodje vervangen door een donut? Het klink misschien gek, maar deze Donut burger is echt fantastisch! Nagemaakt van de bekende Luther Burger van Krispy Kreme! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10-15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 langwerpige repen ontbijtspek of bacon
  • 2 donuts
  • 2 biologische hamburgers
  • 24 (vierkante) plakken cheddar
  • olie of bakboter.

Extra:

  • keukenpapier
  • spatel

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan of bakplaat, zonder olie of boter, op medium vuur. Bak vervolgens de plakken bacon uit en lekker krokant. Laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Snijd de donuts doormidden, deze vormen het burger broodje. Stop de donuts met de snijkant in het achtergebleven bakvet en bak even kort de donuts aan tot de snijvlakken licht bruin kleuren en wat krokanter zijn. Schep uit de pan op een serveerbord.
  3. Verwarm nu een beetje olie en of boter en bak hierin de hamburgers gaar. Check de verpakking voor de juiste bereiding en tijd. Ik hou over het algemeen 5 minuten per kant, op middelmatig vuur aan. Druk tussendoor de burger regelmatig zachtjes aan met een spatel om het opbollen tegen te gaan. Je wilt echt proberen je burgers zo plat mogelijk te houden.
  4. Draai de burgers nog een laatste keer om en plaats de kaas bovenop. Deze zal binnen een minuut gaan smelten.
  5. Leg de burgers op de onderste helften van de donuts. Plaats hier de baconstrips bovenop en dek af met de bovenste helften van de donuts. Serveer direct!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je eens deze cheeseburger op een donut broodjes wilt uitproberen. Wat vindt jij van deze Donut burger?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago