In deze feestelijke oktober maand vier ik mijn verjaardag en dan mag een lekkere cake voor bij de koffie natuurlijk niet ontbreken! Dit jaar staat er een heuse koffiecake met mascarponeroom op tafel!
En om deze cake nog een tikkeltje feestelijker te maken, vullen we deze met mascarpone room. Deze heeft veel weg van de Engelse Clotted Cream en is dus blijkbaar niet alleen erg lekker bij scones, maar ook een geweldige vulling voor cake! En zo moeilijk blijkt zelf koffiecake met mascarponeroom maken eigenlijk ook niet, dus wat let je?
In dit recept vind ik juist het contrast zo fijn: cake is over het algemeen lekker zoet, maar die bittere koffiesmaak combineert heel goed met een beetje hartige mascarponeroom. De liefhebber kan natuurlijk nog wat extra poedersuiker door de room heen mengen om zoeter te maken. Maar het testpanel is het er unaniem over eens: de halfzoete variant smaakt prima bij deze koffiecake.
Op deze site vind je zowieso het basisrecept voor cakebeslag maken, uiteraard met meerdere variaties hierop. Maar de inspiratie voor deze koffiecake met mascarponeroom komt toch echt uit het lekkere en zoete Laura’s Bakery Basisbakboek.
Eet smakelijk!Groetjes, Betty
Bewaartip: De gebakken koffiecake kun je het beste gewoon afgedekt op het aanrecht bewaren. Zodra je de cake gevuld hebt met de mascarponeroom, kun je hem het beste afgedekt in de koelkast bewaren.
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments