Er was eens een toren in Amsterdam… En daar vind je een fijne uitgaansplek, namelijk Ma’dam. De ideale plek voor de 30+er om zich even onder te dompelen in het uitgaansleven 2.0.  Nee ik heb het dan niet over clubben tot 5 uur s’ochtends, dat trok ik na mijn 30ste gewoonweg niet meer.

Maar gelegen op de 20ste verdieping van de A’DAM toren, is Ma’dam de plek om gezellig af te spreken voor een hapje, een drankje en een dansje op de beats van de DJ. En dat met rondom prachtig uitzicht over Amsterdam.

A’DAM Toren Amsterdam

Reizigers die via Amsterdam CS reizen, weten het maar al te goed: aan de overkant van het IJ prijkt een enorme toren. Deze A’DAM toren is het afgelopen jaar aardig in opspraak gekomen en wel om je hier over de rand van het dak kunt schommelen. Tijd om een polshoogte te gaan nemen in de A’DAM toren Amsterdam.

Het voormalige Shell kantoor is inmiddels omgebouwd tot luxe kantoren complex en je vindt er nu zelfs een hotel. Maar op de bovenste twee verdiepingen tref je maar liefst 2 verschillende restaurants aan: Op 19 hoog vind je restaurant MOON, maar daar moet ik helaas nog een stukje meer geld voor opzij leggen. En op 20 hoog vind je restaurant Ma’Dam en is tevens de Lookout Bar van de A’DAM Toren.

Ma’dam Lookout Bar

Overdag is Ma’dam onderdeel van de LOOKOUT Experience, waarbij je 360 graden uitzicht vanaf de 20ste verdieping kunt vergaren. En daarna kun je ook nog eens naar het dakterras waar je die welbespraakte schommels vindt. Maar ook grote loungekussens, om in het zonnetje te genieten en uit te waaien bij diverse uitkijkpunten over Amsterdam. Ideaal voor een fotomomentje en ik merk dan ook dat er zich genoeg toeristen op dit dakterras bevinden.

Zodra de avond valt, vult Ma’dam zich met gasten voor een borrel of zittend diner en is de grote bar zelfs nog tot in de late uurtjes geopend. Een kamer in het hotel kan hier hier goed van pas komen. Maar of je nu komt voor een 3-gangen menu of gin tonics met vrienden, geniet van het uitzicht en de Internationale allure dat dit restaurant met zich meebrengt. Ma’dam doen mij zeker denken aan menig hotelbar/club waar ik tijdens vakanties in het buitenland graag kom en daarmee zet je het uitgaansleven in Amsterdam wederom goed op de kaart. Maar dat verwacht ik inmiddels ook wel bij onze hoofdstad.

Dit eet je bij Ma’dam in de A’DAM toren:

Voorgerechten:

Steak tartare met avocado en Amsterdams zuur. Lekker Hollands en daarom ook prima op zijn plek hier.

En zelf had ik een salade van biet, macadamia en geitenkaas. Hoewel dit gerecht echt heel goed op smaak was, was het hak en snijwerk een beetje grof. De stukken rode biet waren echt veel te groot, waardoor er niets anders meer in je mond bijpast. Voor zo’n fijn gerecht hadden deze wel een stukje kleine gesneden mogen worden.

Hoofdgerechten:

Mijn tafelgenoot had de ‘vis van de dag’ (ik weet alleen even niet meer welke vis), geserveerd met groene asperges en gekookte quinoa. Het sausje bond alle smaken lekker bij elkaar.

En zelf nam ik de zwarte truffel risotto. Wederom heerlijk op smaak, maar hier had wel wat meer bij geserveerd mogen worden als alleen een takje crazy pea. Voor een hoofdgerecht was dit eerlijk gezegd een beetje weinig, zeker als ik zie wat mijn buurvrouw geserveerd kreeg.

Dessert:

Ga voor lekker zoet, zoals dit smakelijk bordje met smaken van mango, mascarpone, meringue en lychee.

of sluit, zoals ik, af met een bourgondisch kaasplateau met verse vijgen en appelstroop. Say Cheese!

 

 

 

  • Moderne keuken met Internationale gerechten.
  • Goede service en personeel is op de hoogte van de kaart en wijnen.
  • Laten we dat fantastische uitzicht niet vergeten!
  • Na het eten waag je lekker een dansje en gaat de wijn over in cocktails. Een heerlijke plek voor een avondje uit en de sfeer is echt goed.
  • Gericht op volwassen publiek: Dresscode is dan ook casual chique en de leeftijd is 21+.
  • Entree tot Ma’dam & Lookout Bar is gratis, maar er is wel beperkte capaciteit. Reserveren is dan ook een must Let op! voor enkel een bezoek aan het dakterras en de schommels dient een kaartje gekochte te worden. Je kunt daarna wel vrij naar de Lookout Bar toe.
  • Een heerlijk gevarieerde inrichting (van zitbanken, tot bartafels en dinertafels)  en grote open bar, zorgen ervoor dat de ruimte lekker en toegankelijk aanvoelt. Er hangt dan ook een hele fijne en relaxte sfeer.

  • Het is vrij gehorig en door de drukte kan het zijn dat je soms een beetje lang op je eten moet wachten. Maar relax, het is een avondje uit, toch?
  • Doordat de verdieping vrij toegankelijk is voor bezoekers, kan het zijn dat je veel mensen om je heen hebt, of die, met het geweldige uitzicht, uitgebreid selfies maken naast jouw tafel of stoel. Hier moet je tegen kunnen. Eigenlijk is dit stiekem wel leuk 🙂
  • Helaas betaald parkeren in de A’DAM toren. Gelukkig is het pondje (boot) vanaf Amsterdam CS gratis

Review:    Prijs: €     Eten: 7.0    Service: 7.5   Decor: 8.5    Totaal:  7.7

Ma’dam (Lookout Bar & Restaurant)
A’DAM Toren  – 20ste verdieping
Overhoeksplein 3
1031 KS, Amsterdam
Tel: 020 – 237 6310
www.madamamsterdam.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago