Dylan en ik zijn altijd wel te porren voor een burgertje eten in de stad. Met een lekker speciaal biertje erbij en goed gezelschap, staat dit vaak garant voor een avondvullend programma. Dus verzamelde ik onze favoriete plekken met 7x burgers eten in Utrecht.

Of je nu een echte meatlover bent of juist vegetarisch, je kunt tegenwoordig heerlijk burgers aantreffen op de menukaarten. Soms zelfs op geheel onverwachte plekken. Dus laat je vooral verrassen met onderstaand lijstje. Eet smakelijk in ieder geval!

7X BURGERS ETEN IN UTRECHT

(op alfabetische volgorde)


1. Beers & Barrels

Op deze bruisende hotspot aan Oude Gracht aan de Werf nr. 125 kun je heerlijk vertoeven tot na middernacht. Terwijl de DJ zijn lekkere beats draait, geniet jij van bier en lekker eten. Tap met je vrienden liters bier aan je eigen tafel of ga voor een speciaal biertje en daarbij eet je natuurlijk Amerikaanse happen zoals steaks, burgers, kreeft en kip. Of gewoonweg heerlijke bar bits en klein fingerfood.

Smakelijk is het in ieder geval zeker en de sfeer is hier altijd top! Met recht een heerlijk burger restaurant.

Onze favoriete burgers bij Beers & Barrels zijn in ieder geval: De “Trippin Truffles Burger”  met truffels en de “Face Melter” met black angus beef en pulled pork.


2. Burgerbar

Deze kleine maar fijne burgerbar aan de Schoutenstraat nr. 15 is een goed adresje voor een ‘snelle’ burger. En heel eenvoudig samen te stellen: Kies je broodjes, kies je soort vlees (Irish Beef/Angus Beef/Wagyu Beef) en tot slot je favoriete toppings en saus. Het vlees wordt voor je neus in de shaper gedrukt en vervolgens gebakken. Heerlijk om naar te kijken en nog lekkerder om van de genieten.

Verwacht geen gedekte tafels, maar simpelweg snel en makkelijk meenemen op aan een bartafel opeten. Een heerlijk concept en inmiddels vind je de Burgerbar ook op meerdere locaties in Amsterdam en Den Haag.

Onze favoriete burger: een brioche broodjes met Irish Beef burger, cheddar, bacon, uien en barbecue saus. Heerlijk simpel, maar lekker adres voor burgers eten in Utrecht!


3. Ellis Gourmet Burgers

Dit is dan weer een echt burger restaurant. Bij Ellis ga je juist uitgebreid tafelen en genieten van ‘ Gourmet Burgers’. Neem plaats op de Neude nr. 31, waar Ellis Gourmet Burgers tevens over een groot terras beschikt (daar wil je zitten in de zomer!). De naam Ellis refereert naar Ellis Eiland bij New York: de grenspost van de Immigranten die New York en de burger scene hebben gemaakt tot wat het nu is.

Bestel uienringen vooraf, drink een echte milkshake en bestel een gourmet burger. Naast vlees serveert Ellis Gourmet Burgers ook een fantastische vis en vega varianten.

Onze favorieten Ellis burgers zijn: De “New Meatlover” met vlees van Dierendonck Slagerij (die leverde oa. aan Oud Sluis),  de Mexicaanse “Red Chili”  Burger.


4. Florin

Je verwacht met misschien niet van een typisch Engelse Pub, maar bij Florin eet je heerlijke hamburgers! Niet alleen is de pub een goed adres voor een avondje uit, vrij-mi-bo of stappen. Maar kun je er naast lekker bier en whiskey drinken ook goed eten. Van biefstuk en schnitzel naar typisch Britse Fish&Chips en English Pie.

De burgers worden samengesteld met Jack Daniels barbecue sauzen, en worden geserveerd met friet en mayonaise. Nu ga je dus aankomend weekend naar Nobelstraat nr. 2 om te proosten en eten met je vrienden.

Onze favoriete burger is de “Classic Burger” .


5. GYS (Vegetarisch)

Deze meatlovers doen het af en toe ook een avondje zonder vlees hoor! En dan is een vegetarische burger op zijn tijd ook wel weer heerlijk. Aan de Amsterdamsestraatweg nr. 113 vind je dan ook Biologisch restaurant GYS, dat bekend staat om vegetarische, vegan en glutenvrije gerechten. En daar staat altijd wel een vegetarische burgers op de kaart.

Let op! Gys heeft elk seizoen een nieuwe kaart, dus het kan zomaar zijn dat bovenstaande couscousburger niet meer te krijgen is, maar dat er nu bijvoorbeeld een linzenburger op de kaart staat. Maar dan kun je in ieder geval lekker afwisselen.


6. Meneer Smakers

Je komt de burgers van Meneer Smakers inmiddels op 3 plekken tegen in de stad. En dat is begrijpelijk want ze zijn gewoon heel goed! Maar je kunt er ook terecht voor tosti’s of een salade.

Mijn favoriet is er in ieder geval de Mevrouw Smakers burger met Jalapeno’s en een extra plak bacon erbij.

Onze favoriete vestiging vind je aan de Oudegracht nr. 116 . Want als je daar aan de bar voor het raam gaat zitten, kun je zo lekker wegkijken over de gracht en het winkelend publiek. Heerlijk vind ik dat.


7. RUIG

Naast de Jaarbeurs Utrecht vind je tegenwoordig een mega groot bioscoop complex: Kinepolis. Als Dylan en ik voor (of na) de film even lekker een burgertje willen eten, dan gaan wij naar Restaurant Ruig aan de Veemarktplein 43-44. Met een interieur van robuust hout en metaal, serveert men hier stoere steaks en ruige mannenburgers. Ik lust er als vrouw ook wel wat van hoor!

Ruig mag niet ontbreken in ons lijstje favoriete burgers eten in Utrecht.

Bestel hier de “RUIG Burger” met  MRIJ Rund, bacon, tomme de savoie kaas, sla, ui en een gebakken ei bovenop. Deze is er in een 200 gram en 400 gram (yes!) uitvoering.


Ik weet dat er natuurlijk nog veel meer plekken zijn om burger te eten in Utrecht. Want een beetje goed restaurant heeft natuurlijk gewoon zijn eigen Signature burger op de kaart staan. Dus ik maak er ook mijn missie van om er zoveel mogelijk te proeven. En toffe locaties, maar vooral goede burgers komen hier op de lijst te staan. Heb je tips voor ons? Deel het dan in de comments hieronder!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago