Heb je een feestje, verjaardag of High Tea in de planning? Of misschien hou je wel van simpelweg een koekje bij de koffie? Maak dan zeker eens deze eenvoudige koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei. Met maar liefst 7 variatierecepten kun je elke dag van de week een ander koekje serveren!
Een goed koekjes recept is nooit weg! En deze super gemakkelijke koekjes met roomboter gecondenseerde melk en lekker zijn dan ook de favoriet van Nieuw-Zeelandse TV kok Annabel Langbein. Ze bevatten geen eieren, zijn boterzacht en hebben eigenlijk wel wat weg van roomboter spritsen. Van onderstaand basis recept maak je totaatl 7 portiers, die je overigens gewoon kunt invriezen. Deze porties kun je elk dan weer aanvullen met heerlijke en soms knapperige toppings zoals lavendel, chocolade, noten, rozijnen etc. zodat je er een echte proeverij van koekjes van kunt maken. Dus bij deze maar liefst 7x koekjes met gecondenseerde melk voor bij een lekker kop thee.
Heb je de smaak te pakken? Naast deze 7 variatie recepten voor koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei kun je ook aan de slag met een ander geweldig basisrecept namelijk zanddeeg koekjes maken. Je kunt zowel de zanddeeg maar ook deze gecondenseerde melk-koekjes versieren met glazuur. Of ga zelfs nog een stapje verder en maak deze overheerlijke jamkoekjes (Thumbprint cookies). Maar je kunt ook het deeg met een leuk motief of tekst uitsteken met behulp van een koekjes uitsteker. Neem hier een kijkje bij al onze koekjes recepten.
Heb je deze al in huis?
Dit is een recept voor de meest eenvoudige koekjes ter wereld. namelijk met bloem, roomboter en gecondenseerde melk. Zonder eieren dus! Qua toppings kun je heerlijk varieren dus ik geef maar liefst 7 variaties met deze koekjes met gecondenseerde melk.
1. Carnevalskoekjes
Rol de bolletjes deeg van 1 portie door discodip. Druk ze daarna een beetje plat.
2. Lavendelkoekjes
Meng 3 eetlepels eetbare lavendelblaadjes door 1 portie van het koekjesdeeg. Kwast de koekjes licht in met water en bestrooi met lavendelsuiker (meng 100 gram suiker en 1 eetlepel lavendelblaadjes in de keukenmachine).
3. Amandelbiscuits
Meng een halve theelepel amandelextract door 1 portie koekjesdeeg. Versier de koekjes met een geblanceerde (halve) amandel.
4. Gemberkoekjes
Meng 1 theelepel gemalen gemberpoeder + 2 eetlepels gehakte gemberbolletjes (stemgember) door 1 portie van het deeg.
5. Hazelnoot-Chocoladekoekjes
Meng 1 eetlepel cacao + 3 eetlepels fijngehakte pure chocolade + 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten door 1 portie van het deeg. Versier de koekjes met gesmolten pure chocolade en wat extra fijngehakte hazelnoten.
6. Rozijnen-Cornflakeskoekjes
Meng 3 eetlepels rozijnen + 6 eetlepels (licht gestampte) cornflakes door 1 portie van het koekjesdeeg.
7. Cranberrykoekjes
Meng 4 eetlepel grof gehakte cranberry’s + 4 eetlepels grof gehakte witte chocolade door 1 portie van het deeg.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…