De zomervakantie loopt ten einde en daarmee dus ook onze landen weekmenu’s op maandag! Maar ik neem jullie nog een laatste keer mee naar een vakantieland. In dit weekmenu gaan we naar Azie en staan er Japanse gerechten centraal in het JAPANS weekmenu!

Weekmenu met Japanse recepten

Als er een land is dat hoog op mijn to-visit lijstje staat, dan is het wel Japan! Niet alleen vanwege de cultuur, bezienswaardigheden en bijzondere steden, maar ook vanwege de eetcultuur! Onze Nanda bracht vorig jaar al een bezoek aan Japan en schreef er deze culinaire Japanse reisblog over. Maar door de jaren heen zijn er ook al was recepten met een Japans tintje op deze site verschenen. Dit Japans weekmenu past dan ook perfect in de landen weekmenu reeks voor je #staycation deze zomer. En hier zal momenteel ook even mijn cravings naar de Japanse keuken mee moeten volstaan. Genieten jullie weel lekker mee met deze recepten?

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


JAPANS Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Misosoep met groenten (V)

Op maandagen eten wij vegetarisch en daar past deze Misosoep met lekker veel groenten uitstekend bij! Heerlijk met noedels en nori velletjes!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Dinsdag – Okonomiyaki

Als er een gerecht is dat ik elk jaar tijdens het Joy Asian Streetfood Festival moet bestellen, dan is het wel de Japanse pannenkoek genaamd: Okonomiyaki! Dit recept is echt een aanrader en favoriet van velen!

Bereidingstijd: 30 min.


Woensdag – Japanse Bento Box

De, van oorsprong Japanse, bento boxen zijn inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden! Want hoe leuk is het om je lunchtrommel te vullen met overheerlijke kleine Japanse snacks en gerechten?

Bereidingstijd: vanaf 10 minuten


Donderdag – Ramen Noodles met Kip

Wederom een overheerlijke soep met noodles op het menu! Want met dit warme weer zijn soepen dorstlessend en zorgen dat je beter je nutrienten vasthoudt (ipv uit zweet). Deze Ramen bowl met kip staat dan ook geregeld op het menu!

Bereidingstijd: 35 minuten.


Vrijdag – 10x Sushi Recepten

Sluit de werkweek af met een van deze 10x sushi recepten! Maar niet zomaar sushi, want deze met deze variatie recepten maak je je sushi net even wat anders dan anders zeg maar! Laat je verrassen dus!

Bereidingstijd: vanaf 10 minuten


Zaterdag – Teriyaki Tofu Spiesjes (V)

Hopelijk kunnen we in het weekend de barbecue weer aan slingeren want deze Japanse Teriyaki Tofu Spiesjes zijn zo lekker! Maak er eens een heerlijke vega barbecue van!

Bereidingstijd: 30 minuten.


Zondag – Muffins met Japanse wijnbessen

En tot slow weer een fijn recept om de zondag mee in te luiden! Wij bakken thuis namelijk graag op de zondag en deze muffins met Japanse wijnbessen, frambozen en munt zijn dan ook zeker een aanrader!

Bereidingstijd: 45 minuten.


Tot zo ver het Japans Weekmenu met kleurrijke recepten uit de Japanse keuken! Hopelijk krijg je er meteen trek van en kun je niet wachten om meteen de keuken in te duiken. Maak er in ieder geval weer een smakelijke week van!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago