Het is weer Meatless Monday, dus zet bijvoorbeeld deze vegetarische Italiaanse piadina met gegrilde groenten, zongedroogde tomaatjes, walnoten en buffelmozzarella op het menu. Need I say more?

Vegetarische Italiaanse piadina

Je zet deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten in een mum van tijd op tafel! Heel geschikt als vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag. Piadina’s zijn een Italiaans platbrood, die ik onlangs voor het eerst meenam uit de supermarkt. Ken jij die piadina’s al? Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak. Ik had de variant met extra vierge olijfolie erin verwerkt. En het is echt heel lekker om de Italiaanse piadina te serveren met gegrilde groenten.

Nog meer platbrood recepten

Niet alleen is deze Italiaanse piadina met gegrilde groente perfect voor een Meatless Monday. Je kunt namelijk ook lekker genieten van nog meer platbrood recepten, zoals deze Libanese pizza met gegrilde groenten of maak een naanbrood met gegrilde bloemkool!

En wil je ook eens zelf platbrood maken? Check dan dit recept voor Lavash platbrood met slechts 3 ingredienten!


Print

Recept: Italiaanse piadina met gegrilde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 Italiaanse piadina’s
  • 1 aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 buffelmozzarella
  • 4 el. groene pesto
  • 1 flinke hand ongeroosterde, ongebrande walnoten
  • 1 flinke hand rucola
  • 1 el. gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te grillen

Instructions

  1. Bereid de piadina’s volgens de gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat ze op het moment van serveren lekker warm zijn.
  2. Was de aubergine, puntpaprika en tomaten en snij in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een grilpan op middelhoog vuur. Gril de aubergine en puntpaprika aan beide kanten totdat ze een lekker grilrandje hebben.
  3. Snij ook de mozzarella in dunne plakken. Verkruimel de walnoten en rooster in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Zodra de piadina’s gaar zijn bestrijk je één zijde met een eetlepel pesto. Verdeel de gegrilde aubergine en puntpaprika, de zongedroogde tomaten en plakjes tomaat eroverheen. De piadina’s worden dubbel geklapt (zoals op de foto), dus verdeel de ingrediënten over de helft zodat hij nog dubbel geklapt kan worden.
  5. Vermaal naar eigen smaak peper en zout over de groenten. Als laatste verdeel je de rucola en walnoten over de piadina’s en klap je ze dubbel. Zet eventueel nog vast met een prikker.

Geniet ervan! Liefs, Nanda

Notes

Hoewel de piadina’s lauwwarm het lekkerst zijn, zijn ze ook koud te serveren. Dus mocht je er één overhouden, bewaar deze dan vooral (goed afgedekt) in de koelkast om bijvoorbeeld voor de lunch de dag erna te kunnen nuttigen.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago