Dit is een heerlijk snel en makkelijk recept voor je homemade Kimchi. Je maakt dit recept voor Kimchi Noedelsoep met kip namelijk met slecht 4 ingrediënten en het staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Echt perfect voor een warme lunch of doordeweekse avond. En nog best gezond ook!

Instant Noedelsoep met Kimchi en Kip maken

Het is geen geheim dat wij altijd een pot Kimchi op voorraad hebben. De Koreaanse gefermenteerde groenten komen vooral tijdens de lunch op tafel om zo toch wat meer groenten op een dag binnen te krijgen. Daarnaast is kimchi ook heel goed voor de buik dus je kunt er echt niet genoeg van binnen krijgen. Nu heb ik al heel wat recepten hiermee gedeeld met jullie, maar deze easy peasy Kimchi Noedelsoep met kip is er eentje die je absoluut moet maken. Combineer de groenten met een gepocheerde kipfilet en een zakje instant noedels en zet zo in een handomdraai een heerlijke lunch of maaltijd voor 1 persoon op tafel.

Nog meer (instant) noedelsoep recepten

Als je liefhebber bent van Aziatische gerechten bent, dan heb je waarschijnlijk ook wel eens Instant Noedels in huis gehaald. Lekker snel en makkelijk namelijk en ook heel goed gezonder te maken door dit te combineren met groenten en vlees. Niet alleen dit recept voor Kimchi Noedelsoep met kip, maar probeer ze bijvoorbeeld ook eens te combineren met plakjes Chinese Char Siu. Of wat dacht je van een vegetarisch variant met deze Koreaanse gebakken Aubergines. Uiteraard kun je al deze gerechten ook maken met een eigen bouillon en een los pak noedels. Check hier nog meer recepten met noodles op een rijtje. Enne… ken jij DE topping voor ramen genaamd Ajitsuke Tamago al?


Print

Recept: Kimchi Noedelsoep met Kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een super simpele en snelle lunch of diner met kimchi in slechts 15 minuten. Het enige dat je nodig hebt is een pot kimchi, een zakje instant noedels en een stukje kipfilet. Makkelijk en lekker en eigenlijk nog best gezond ook! 

Ingredients

Scale
  • ½ kipfilet (ca. 100 gram)
  • ½ kopje Koreaanse Kimchi
  • 1 zakje ‘Instant Noodles soep’ Kip (bijv. YumYum of IndoMie)
  • 1 bosui, in ringen

Instructions

  1. Breng een klein pannetje met water aan de kook. Check voor hoeveelheid water de verpakking van je instant noedels en voeg een extra eetlepel water toe. Voeg tevens het zakje kruidenmix toe.
  2. Verlaag vervolgens het vuur en leg de kipfilet er in. Plaats de deksel en laat 15 minuten pocheren. Haal daarna de kip uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
  3. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en bereid nu de plak noedels volgens de bereidingswijze. (Vaak is dit slechts 3 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Plaats de kimchi in een diep bord maar laat zo veel mogelijk vocht achterwege. Schenk hier de instant noedelsoep bij.
  5. Trek de kip met twee vorken uit elkaar (pulled chicken) en plaats in de noedelsoep. Bestrooi met de bosui en serveer direct.
  6. Voeg eventueel een lepeltje kimchi vocht toe als je het geheel pittiger wilt maken.

Notes

Voor dit recept gebruik ik dus een zakje Instant Noodles in ‘kip’ smaak. Heb je deze niet? Gebruik dan een blok gewone (wok)noedels van bijv. Conimex. Pocheer de kip dan met een (half) kippenbouillonblokje en gebruik dat als bouillon om dit recept mee te maken.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van dit recept voor Kimchi noedelsoep met kip!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago