Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Indiase gele currysoep op het menu: een verwarmende, gezonde maaltijdsoep met gele spliterwten en heerlijke Indiase smaakmakers! Echt een hartverwarmde soep om van te genieten! Het lijkt een beetje op de Indiase klassieker Dal Tadka en is ideaal voor deze winterse dagen. Serveer deze soep lekker met naan of papadum om erin te dopen.
Ik ben sowieso altijd gek op soep, maar des te meer op koude avonden. Een soep is ook bedoeld om je lekker op te warmen en dat is bij deze Indiase gele curry soep zeker het geval! De currykruiden en rode peper zorgen daar zeker voor! Dit recept heeft veel weg van de bekende Indiase klassieker Dal Tadka en smaakt zeker naar meer! Serveer deze soep lekker met naanbrood of papadum om erin te dopen. Op zoek naar meer inspiratie voor een winterse, verwarmende (maaltijd)soep? Betty bundelde onze favoriete hier: 10x Winter Soep Recepten.
Ik maakte deze Indiase gele currysoep lekker pittig, met nog wat extra rode peper erdoorheen gesneden. Als je daar niet van houdt, laat je die natuurlijk weg! Daarnaast gebruikte ik gele spliterwten als basis voor de soep. Spliterwten gebruik je ook voor een klassieke Hollandse erwtensoep, maar dan de groene variant. Gele spliterwten smaken iets milder en de kleur matchte nu eenmaal heel goed in deze soep!:) Betty gebruikte deze ook om deze gele curry met jackfruit van te maken. Uiteraard kun je de gele spliterwten ook vervangen door de groene variant of bijvoorbeeld linzen. En voeg vooral andere groenten naar wens toe: net wat je lekker vindt of nog hebt liggen. Ook een aanrader is deze Indiase curry taart met doperwtjes!
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Indiase gele currysoep op het menu: een verwarmende, gezonde maaltijdsoep met gele spliterwten en heerlijke Indiase smaakmakers! Echt een hartverwarmde soep om van te genieten! Het lijkt een beetje op de Indiase klassieker Dal Tadka en is ideaal voor deze winterse dagen. Serveer deze soep lekker met naan of papadum om erin te dopen.
Benodigdheden:
Bewaartip: deze soep is ideaal om op een later tijdstip weer op te warmen. Maak een grote pan en vries een deel in of bewaar het enkele dagen in de koelkast.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Let op: Als je geen kant-en-klare erwten gebruikt, houd bij de bereidingstijd dan rekening met 6-8 uur wellen en 90-120 minuten koken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indiase gele curry soep wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Deze winter of herfst , ga ik dit eens maken .
Daar heb ik wel eens zin in.!
Uit een pak is dit echt niet lekker . Geproefd vandaag .
Hi Frank,
zelf en versgemaakt is en blijft ook altijd het lekkerst he.
Geniet in ieder geval van het recept!