Hiep Hiep Hoera! Deze dame is jarig en dat vieren we vandaag met een lekker ontbijt! Ik maakte namelijk deze havermouttaart met chocolade room! Hij is feestelijk, een tikkeltje gezonder, maar bovenal erg lekker! Vier jij ook mijn verjaardag mee met een stukje havermouttaart met chocolade?

Gezonde havermouttaart met chocolade

Een paar weken geleden poste ik het recept voor deze kleine havermout taartjes met avocado creme en die vonden jullie fantastisch! Zo bleek maar weer dat gezond genieten gewoonweg heel lekker kan zijn. Omdat ik natuurlijk een chocoladelover van het eerste uur ben, besloot ik daarom dan ook deze havermouttaart met chocoladeroom te gaan maken. Hij zag er zo feestelijk uit, dat ik hem eigenlijk meteen bombardeerde tot mijn verjaardagstaart. Want deze jarig job houdt er zelf een 8020 lifestyle op na: zo probeer ik voor 80% gezond te eten en blijft er 20% over voor een beetje zondigen. Deze havermouttaart met chocolade heeft een crunchy maar chewy bodem, en de gezonde chocolade room is lekker volromig en zoet van smaak!

Meer gezonde havermout taartjes recepten

Op deze blog vind je natuurlijk nog veel meer gezonde havermouttaart recepten. Niet alleen voor verjaardagen hoor zoals ik de havermouttaart met chocolade. Maar ook als toetje, verwen ontbijt of tussendoortje. Zoals dit havermouttaartje met banaan, of ga voor een herfstachtige havermouttaartje met appel uit de oven? Serveer eens een ontbijtcake met noten en peer, of verras de havermout liefhebbers met deze chocolade-havermout muffin! Eet smakelijk alvast!

Print

Havermouttaart met chocolade room

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 18 minutes
  • Total Time: 33 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Ontbijt

Ingredients

  • 125 gram havermout,
  • 75 gram amandelmeel,
  • snufje zout,
  • 6 eetlepels kokosolie, gesmolten,
  • 6 eetlepels maple syrup (ahornsiroop),
  • 4 eetlepels (raw) cacao poeder,
  • 1 eetlepel koud water,
  • 1 rijpe avocado,
  • 1 banaan,
  • ter garnering: frambozen, bramen, blauwe bessen en gepofte quinoa.

Extra:

  • oven,
  • 1 lage taartvorm met uitneembare bodem, 20 cm doorsnede
  • foodprocessor (of hoge kan met staafmixer).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).
  2. Vermaal het havermout en amandelmeel grof in de foodprocessor. Giet de kokosolie,  3 eetlepels maple syrup, 1 eetlepel cacao poeder en 1 eetlepel koud water erbij en breng op smaak met een snufje zout. Zodra alle bestanddelen een elkaar ‘plakken’ is het havermouttaart deeg klaar.
  3. Maak je vingers een beetje vochtig en druk het deeg uit in taartvorm. Probeer hier meteen een opstaand randje te vormen en druk deze goed in de ribbels.
  4. Bak de havermouttaart bodem af in de oven, gedurende 16-18 minuten. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm. Verwijder hierna de ring en bodem en zet op een serveer schaal.
  5. Lepel de avocado uit, pel de banaan uit en stop beiden in de foodprocessor. Voeg de overgebleven 3 eetlepels cacaopoeder toe en breng op smaak met de overige 3 eetlepels maple syrup. Laat de machine draaien tot je een mooie smeuïge chocoladeroom hebt.
  6. Vul de afgekoelde havermouttaart met chocoladeroom en smeer een beetje uit. Garneer met de bosvruchten en bestrooi met gepofte quinoa.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

3 dagen ago

Amerikaanse Ice Tea

Tijdens deze zomerse dagen houden wij wel van een verkoelend drankje! En zelf ijsthee maken…

6 dagen ago

Zoete aardappelsoep met linzen

Soepen doen het in de herfst altijd goed, want je warmt er zo heerlijk van…

7 dagen ago

Makreelsalade voor op brood

Kan jouw boterham wel wat proteine gebruiken. De keuze is veel groter dan plakjes kipfilet…

1 week ago

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

Op zoek naar een lekker borrelhapje of voorgerecht met kaas in de hoofdrol? Dit is…

2 weken ago