Restaurants in Utrecht

The Fork INSIDER: Le Jardin & Simple Utrecht

Vandaag heb ik wederom een korte resto review van twee The Fork Insider restaurant in Utrecht. Restaurants Le Jardin en SIMPLE zijn namelijk voortreffelijke restaurants in mijn stad Utrecht en vertel je graag wat ze zo bijzonder maakt!

Onlangs vertelde ik jullie al over TheFork Insider en het feit dat ik actief bijdraag aan dit platform. Maar ook in mijn eigen binnenstad vindt je absolute parels die tot de The Fork Insider behoren. Dit zijn bijvoorbeeld restaurant die gemiddeld een 8 of hoger scoren EN die een vermelding hebben in een van de culinaire gidsen zoals Michelin of Bib Gourmand. Zo weet je zeker dat je hier te maken hebt met een top restaurant en dat je een bepaald standaard mag verwachten als The Fork Insider restaurants. In Utrecht heb ik onlangs 2 hele mooie The Fork Insider restaurants bezocht die ik dan ook met jullie wil delen.

2x The Fork INSIDER in Utrecht:


Le Jardin

De laatste jaren is vegetarisch eten steeds meer een gewoonte aan het worden en iets dat ik alleen maar kan aanmoedigen. Het is dan ook goed om te zien dat restaurants ook open staan voor meer vegetarische gerechten op de menu kaart. En ik wordt ook heel blij van compleet vegetarische restaurants die graag de groente in de spotlights willen zetten. Bij (grotendeels) vegetarisch restaurant Le Jardin neem je dan ook plaats in een groene oase van rust en laten ze zien dat vegetarisch eten verrukkelijk kan zijn. Sterker nog, je mist een stukje vlees of vis totaal niet! Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier veel ‘groen’ verwachten en het feit dat het hier een the Fork Insider restaurant betreft legt de maatstaf hoog. Je vindt Restaurant Le Jardin aan de Mariaplaat nr. 42 in Utrecht.

Exterieur Le Jardin
Cozy Corner @ Le Jardin
Vegetarisch eten 2.0
Op het terras aan de Mariaplaats Utrecht
Eten met uitzicht op de plantenkas
De open keuken met groene muur

Restaurant  SIMPLE

Het volgende th Fork Insider restaurant vind je letterlijk om de hoek van de Domtoren. Bij Simple is het net of je plaatsneemt in een statige woonkamer. Voorzien van hoge raampartijen en uitkijk op de tuin, maar ook een donkerblauwe interieur de potten met beplanting en zachte ronde vormen van tafels en stoelen. Elke amuse, gang of bonbon is met grote precisie samengesteld en is een complete mondvermaak voor op de tong. Zoet, zout, bitter, pittig en umami komen hier voorbij in speelse vormen, kleuren en geuren en verrassen je ogen en smaakpapillen telkens weer.  Het is zo simpel als dat. Je vind Restaurant SIMPLE aan de Domstraat nr. 4 in Utrecht.

interieur Simple Utrecht
Proeverij voor al je smaakpapillen
Friandises voor bij de koffie
klein maar fijn mondvermaakje
Het kan soms zo simpel zijn
Even wegdromen

Tot zo ver deze twee The Fork Insider toppers in Utrecht. Restaurants Le Jardin en Simple zijn zeker aanraders en als je er zelf ook eens geweest bent, hoor ik graag wat jij er van vondt? Hier vind je nog veel meer goede restaurants in Utrecht.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago