Morgen ben ik jarig en wordt maar liefst 37 jaar oud. Wie had dat gedacht? Omdat ik onlangs via Social Media veel vragen kreeg over eventuele ingrepen, mijn beauty ritueel en welke producten ik gebruik, besloot ik om er een blogpost aan te wijden. 

Laat ik eerst duidelijk voorop stellen dat ik geen ingrepen heb gehad en geen gebruik maak van fillers of botox. Ouder worden hoort er nou eenmaal bij, maar gezond en gelukkig in je vel zitten is de grootste stap naar een mooie buitenkant. Met goede voeding, regelmatig bewegen en genieten kom je al een heel eind. Ook weet ik dat de afgelopen jaren een regelmatige detox mijn huid heel mooi en stralend weet te maken, dus je hebt een groot deel ook zelf in de hand.

Maar ik durf ook eerlijk toe te geven dat in mijn eerste jaar mama zijn bovenstaande dus compleet mislukt is. De slapenloze nachten hakken er aardig in en dat merk je zowel van binnen en buiten. Gelukkig kun je dan de hulp inroepen van een schoonheidsspecialiste en smeren met producten die ook echt wat voor je huid doen. Niet voor niets ging ik een langdurige samenwerking aan met het Belgische beautymerk Pascaud, om deze mama weer mooi en stralend te maken.

Gouden regels voor mijn Beauty Ritueel:


1. Altijd netjes make up verwijderen voor het slapen gaan.

Verwijder eerst je make up met make up remover en was je gezicht met een reinigingsgel. Gebruik nog een extra toner/tonic om de laatste restjes make up te verwijderen, de reinigende werking van de gel stop te zetten en je porien te sluiten. Dit schoonmaak ritueel houdt je huid mooi schoon en voorkomt irritaties aan de huid gedurende de nacht.

Ook prettig om gevoelige ogen extra goed schoon te maken na het reinigen:  Verwarm een schone washand onder een zeer hete kraan en knijp heel goed uit. Vouw de washand dubbel en leg even een minuutje op je ogen. Zo stoom je als het ware ook je wimperrand even schoon. Je kunt het ook extra schoonmaken door nu een beetje babyshampoo zachtjes over je wimperrand te poetsen. Goed naspoelen met water en verzorg met een goede oogcrème. Met name voor diegenen met ‘droge’ ogen of een rode (ontstoken) wimperrand kan dit ritueel baten.

2. Ga op tijd naar bed.

Maak er desnoods een dagelijks bedritueel van. Een (half) uur voor het slapen gaan geen laptop, TV of mobiel meer, om je ogen en hersens vast een beetje tot rust te brengen. Ga in plaats daarvan lekker rustig een boekje lezen en drink een kop warme melk & honing. Zet je slaapkamerraam op een kier voor frisse lucht en zet de verwarming uit. Alles om er maar voor te zorgen dat je rustig, kalm en koel in bed ligt. Lifesaver voor met een kleine baby: oordopjes! Spreek dan wel even van tevoren met je partner af dat hij\zij de ‘baby dienst’ voor zich neemt, dan kun jij fijn geluidloos doorslapen.

3. Elke week een extra gezichtsmasker.

Maandag is voor mij letterlijk het begin van een nieuwe werkweek. En als je met een schone lei begint, geldt dat ook voor je gezicht. Op zondagavond las ik een klein half uurtje extra voor mezelf in, desnoods terwijl ik op de bank Netflix zit te kijken. Na het schoonmaken van mijn gezicht gaat er bijvoorbeeld een extra scrub of milde peeling op. Dit ritueel kun je natuurlijk op je hele lichaam toepassen met de juiste producten. Dit wordt jouw wekelijkse SPA momentje! Daarna is het tijd voor een extra hydraterend gezichtsmaker. Liefst eentje die je de hele nacht er op kunt laten zitten. Zo wordt je op de (maandag) morgen uitgerust wakker en voel je je letterlijk herboren!

4. Altijd een dagcreme met UV filter

Mijn moeder vertelde al van kleins af: smeren helpt! Het liefst met een dagcreme met UV filter want de zon brengt meer schade aan dan je denkt. Ik smeer nu al ruim 10 jaar met een dagcreme + UV filter. En blijkbaar heeft dat zijn vruchten afgeworpen. Afgelopen maand was ik namelijk bij Pascaud in Antwerpen voor een huidanalyse en facial. Je ziet op de foto’met name sproetjes terug en slechts en een paar zon beschadigingen ter grote van een speldenknop. De visagiste was ook blij verrast en gaf aan dat dit een mooi resultaat is. Als extra tip kreeg ik om ook lippenbalsem met UV filter te gaan gebruiken, want zoals je ziet, heb ik ook aardig wat plekjes op mijn lippen zitten.

5. Las kleine rustmomenten in en doe ademoefeningen

Een goede gezondheid valt en staat met voldoende rustmomenten. Niet alleen goed en genoeg slapen gedurende de nacht, maar ook een evenwichtige dag met weinig stress. Let op je ademhaling, en als deze stagneert of heel oppervlakkig is, ga er dan even voor zitten en doe ademoefeningen. Kom weer tot rust in je hoofd en je kan daarna heel de wereld aan. En een middagje ‘niets doen’ zou eigenlijk elke week verplicht moeten zijn. Geloof me, van niets doen wordt je een ander mens.

6.eet gezond(er) en slik voedingssupplementen

Beauty komt ook van binnen uit en we weten natuurlijk al lang dat voeding een grote invloed heeft op je gemoedstoestand en gezondheid. Probeer zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. Maar geniet ook echt gewoon een keertje van taart met vriendinnen of een barbecue & bier avond in de buitenlucht. Vul eventueel je voedingspatroon aan met extra voedingssupplementen. Zo kan kurkuma en/of glucosamine helpen bij pijnlijke gewrichten, kunnen sporters of mensen met hooikoorts baat hebben bij spirulina en als je in de winter vaak last hebt van de donkere dagen, neem je wat extra vitamine D om een mogelijke winterdepressie tegen te gaan.

7.Geniet van het leven en pak het met 2 handen aan

Ik schreef hier al eerder een blogpost over stilstaan en genieten van kleine dingen in het leven. Je kunt sommige dingen niet veranderen, het leven overkomt je gewoon, maar probeer hier elke dag weer de vruchten van te plukken en geniet van het leven.

Mijn Beauty Ritueel Producten:


Nu ben ik benieuwd: welk beautyproduct mag absoluut niet ontbreken in jouw badkamerkastje en waarom?

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago