Heb jij wel eens leftover aardappel puree? Ik maak hier regelmatig hartige pancakes van en die eten we dan de volgende dag voor de lunch! Deze aardappel pannenkoekjes vullen goed en kun je zowel zoet als hartig beleggen!
Ik ben zo iemand die eigenlijk nooit de aardappels voor de puree afweegt. Simpelweg kook ik ze gewoon per kilo en maak er vervolgens puree van. Maar met slechts 3 eters in huis zit ik wel altijd met een overschot aan aardappel puree aan het einde van de avond. Mijn moeder had daar vroeger al een mooie oplossing voor: ze verwerkte de puree gewoonweg in pannenkoeken beslag en je kreeg er overheerlijke en vullende hartige pancakes met aardappel van.
Het maakt hierbij niet uit of je een dikke kruimige puree hebt, of misschien een hele fijne en wat zalvige puree. Je kunt namelijk altijd een beetje meer melk of juist bloem toevoegen om het beslag voor hartige pancakes in de juiste dikte te krijgen. Ik hoop dat jullie dit ook een overheerlijk recept gaan vinden voor je aardappel kliekjes! Top de aardappel pannenkoekjes af met bijvoorbeeld maple siroop, echt waar, die zoet-zout combinatie is fantastisch! Of ga voor een heerlijke uitgebreide lunch en serveer er een (halve) avocado, wat spinazie en een gebakken ei bovenop. Een beetje geraspte kaas of juist roomkaas is ook erg lekker om erbij te serveren!
Nu zijn deze hartige pancakes met aardappel natuurlijk verrukkelijk! Maar wij Nederlanders zijn echte ‘aardappeleters’. Je vind daarom nog veel meer lekkere recepten met aardappels in de basis terug op deze website. Wat dacht je bijvoorbeeld van een witlof stamppot met worst en piccalily? Of maak een overheerlijke Britse Cottage pie met aardappelpuree en gehakt. Tijdens de wintersport was de Franse tartiflette aardappel schotel met spek en kaas ook grote favoriet onder de vakantiegangers! En in Spanje krijgen we geen genoegen van de tortilla aardappel omelet als tapas! Ook lekker: maak eens zelf Italiaanse gnocchi met bijvoorbeeld pompoen! Dat wordt lekker genieten van aardappels!
Heb jij wel eens leftover aardappel puree? Ik maak hier regelmatig hartige pancakes van en die eten we dan de volgende dag voor de lunch! Deze aardappel pannenkoekjes vullen goed en kun je zowel zoet als hartig beleggen! Wat dacht je van bijvoorbeeld te serveren met een gebakken ei, spinazie en avocado?
Toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
(* de aardappel puree die je gebruikt dient afgekoeld te zijn. Mag ook rechtstreeks uit de koelkast gebruiken na max. 2 dagen bewaard te zijn geweest)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hartige pancakes met aardappel puree wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…