Deze feestelijke & frisse garnalen cocktail met tomaten-bieslook room is een klassiek voorgerecht voor Kerst. Het recept is afkomstig van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht dus dan weet je dat dit een sterrenwaardig kerst recept is om van te genieten.
Dit jaar verzorg ik het voorgerecht voor onze grote familie diner met kerst en dat gaat een garnalen cocktail met tomaten-bieslook room worden. De Amerikaanse ‘shrimp-cocktail’ is namelijk een klassiek voorgerecht met garnalen en bij ons Nederlanders erg geliefd tijdens de feestdagen. Van kinds af aan zat ik altijd al gefascineerd te kijken naar de volwassenen die heel decadent de garnalen uit een cocktailglas prikken. Waar in sommige restaurant het gerecht vaak een romige massa is van vooral veel mayonaise, hoef je daar bij dit frisse garnalen cocktail recept van Hans van Wolde niet bang voor te zijn.
Hans van Wolde is ** Michelin sterren chef en weet exact wat hij doet. Hij bedacht dan ook een heerlijk frisse garnalen cocktail variant met tomaten-bieslook room. De smaken zijn perfect in balans en het was dan ook een plezier om dit mijn familie voor te schotelen tijdens een proef diner. Daarnaast zorgen de plakjes sinaasappel in het glas ervoor dat dit recept een heel luxe uitstraling krijgt. Lees hier overigens een review van Hans zijn restaurant Beluga Loves You in Maastricht.
Maar ook op onze eigen website vind je nog veel meer lekkere recepten voor kerst terug. Neem daarom ook eens een kijkje bij deze vegetarische Fake Tartare van tomaten. Of maak die bekende ‘pasteibakjes’ van bladerdeeg met kipragout! Daarnaast is deze kerstkrans Kerstsoep naar recept van Niven Kunz ook een sterrenwaardig voorgerecht voor kerst! Check hier onze 15x voorgerechten voor kerst. Fijne Feestdagen!
Deze feestelijke & frisse garnalen cocktail met tomaten-bieslook room is een klassiek voorgerecht voor Kerst. Het recept is afkomstig van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht dus dan weet je dat dit een sterrenwaardig kerst recept is om van te genieten.
Extra:
Eet smakelijk en alvast hele fijne Feestdagen toegewenst!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze garnalen cocktail wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Verrassend lekkere variant op traditionele garnalencoctail. Als voorgerecht ook geschikt voor meer dan 4 personen! Bijzondere smaakcombinatie en snel te maken (als sinaassappels op tijd in vriezer liggen)