Kookboeken

10x Foodbloggers kookboeken voor Kerst 2015

In 2015 kwamen er veel nieuwe kookboeken uitgekomen en daarbij hebben foodbloggers ook hun steentje bijgedragen. Sommige Foodblogs zijn namelijk zo immens populair, dat de bloggers in kwestie de auteurspen in handen nemen en een heel kookboek vol schrijven. Uiteraard in lijn met de recepten die je reeds op de foodblog tegenkomt.  Dus zette ik 10x foodbloggers kookboeken op een rijtje!

Het zijn stuk voor stuk prachtige verzamelwerken geworden. En het is ook erg leuk dat het persoonlijke aspect van deze bloggers ook steeds weer terugkomt in de kookboeken. Deze 10x foodbloggers kookboeken zullen niet mis staan onder de kerstboom. Dikke kans dat jullie een van deze kookboeken reeds op je verlanglijstje hebben staan!

10x Foodbloggers Kookboeken voor Kerst:

(Klik op de foto’s om rechstreeks naar de verkooppagina te gaan)


1.All Day Breakfast (Denise Kortelever) – € 20.-

Om de dag maar meteen goed te beginnen, bracht Denise Kortlever van de blog: The Little Things een overheelijk ontbijtboek uit. Het ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag, dus dan kun je er maar zeker van te zijn dat deze verrukkelijk is.

Van snelle shakes, tot diverse pancakes en uitgebreide brunch ideeen. Denise stopte er tevens een overzicht van wereldwijde ontbijt en lunch hotspots aan toe.


2. Guilty Pleasures (Sabine Koning) – € 21.99

Ik schreef al eerder over deze Koningin van de Guilty Pleasures. Sabine Koning van de blog: Oh My Foodness  verzamelde namelijk de lekkerste home made fastfood, caloriebommetjes en indulge-yourself-taarten en snacks.

Het boek bevat zelfs ‘dude food’, een overdosis chocolade en is zoetzalig lekker. Een niet te missen kookboek voor iedereen die van schaamteloos genieten houdt!


3. De Groene Meisjes (Merel Wildschut & Jamie van Zijl) – € 20.-

Deze twee prachtige dames hebben een ‘Groene Blog’, waarbij aandacht voor het mileu, de mens en natuur centraal staat. Daarnaast zijn De Groene meisjes ook veganisten en brachten dan ook een heerlijk kookboek uit met Vegan recepten.

Tevens krijg je met dit boek ook de nodige tips en trucks mee voor een ‘groener’ leven, zonder meteen in te hoeven leveren op comfort of plezier.


4. Miljuschka’s Foodtrucks (Miljuschka Witzenhausen) – € 19.95

We zagen haar afgelopen jaar al voorbijkomen op 24Kitchen met het lekkermakende programma Miljuska’s Foodtrucks. En nu brengt Miljuschka Witzenhausen deze lekkere streetfood gerechten ook samen in dit gelijknamige kookboek!

Dit is comfortfood met een ruig randje: Denk aan gegrild vlees, BBQ, burgers, taco’s, salted caramel en bovenal good food. Was je afgelopen zomer niet weg te slaan bij de diverse Foodtruck festivals in ons land, dan hoort dit boek op jouw plank thuis!


5. Good Food Book – € 14.99

Maar good food krijgt dit jaar ook een andere betekenis! In dit Good Food Book  staan 50 recepten van topkoks en bekende foodies. Zo kijken we thuis bij o.a. Ron Blauw, Jonnie Boer en Robert Kranenborg, proeven we de beroemde gehaktballen van Erik van Loo en groentepizza van Niven Kunz.

Maar ook favorieten van Foodbloggers, radio DJ Gerard Ekdom en zanger Guus Meeuwis. En dat doen we allemaal voor de kinderen in Malawi. Voor elke verkocht Good Food Book krijgen 40 kinderen in Malawi een voedzame maaltijd op school. Spread the Love dus!


6. het Skinny Six kookboek (Chickslovefood) – € 19.99

Een van de meest bekende foodblogs in ons landje is Chicks Love Food. Nina en Elise maken toegankelijke recepten en het liefst niet met teveel ingredienten. Waar al eerder hun 5-or-less kookboek een groot succes werd, is er nu het skinny 6 kookboek.

Dit zijn gezonde (=skinny) recepten met maximaal 6 ingredienten. Je zet ze in een handomdraai in elkaar en daarna kun je lekker, zonder schuldgevoel, gaan genieten. Niet voor niets zijn deze dames zo populair met hun gezonde maar voedzame recepten.


7. Uit Paulines Keuken (Pauline Weuring) – € 19.95

Dit is het kookboek van een foodie naar mijn hart. Net als Pauline Weuring van de blog: Uit Paulines Keuken, hanteer ik een 80/20 lifestyle. Waar je 80% van de tijd supergezond en voedzaam eet, blijft er nog 20% over om lekker van te genieten.

Dit zie je terug op haar blog evenals in het gelijknamige kookboek Uit Paulines Keuken. De recepten zijn niet moeilijk, en waar sommige compleet voedselzandloper proef zijn, blijft er ook genoeg te smullen en smikkelen a la Pauline over.


8. De Vrolijke Tafel (Karin Luiten) – € 24.99

Karen Luiten in Culinair Journalist (o.a. voor Trouw) en is geen fan van pakjes of zakjes. Op haar site Koken met Karin laat zij zien hoe eenvoudig, maar lekker, zelf koken kan zijn. Ze heeft al meerdere kookboeken op haar naam staan,  en lanceerde onlangs ook nog De Vrolijke Tafel.

Een boek vol feestrecepten voor iedere dag. Of het nu de decemberfeestdagen of zelfs pasen is. Je geniet ook van dit boek als je een picknick gaat voorbereiden, of als je een Italiaanse Pasta avond wilt organiseren. Het wordt hoe dan ook een vrolijk feestje!


9. Nootje (Pascalle Bonnier & Matijs Kok) – € 19.99

Pascalle en Mathijs zijn op Instagram al jaren bekend als ‘Havermoutje’ en hun eerste kookboek was dan ook al gauw een feit. En nu komen ze met een koekboek genaamd ‘Nootje‘ vol recepten waarin diverse noten centraal staan.

Van Amandelpasta en hazelnootkoffie fot pistacheijs. En uiteraard weer met hun welbekende clean&  crips style van fotograveren. Go Nuts!


10. Gewoon wat een studentje s’avonds eet (Leonie ter Veld) – € 20.-

Leonie ter Veld is met haar blog Gewoon wat een Studentje s’avonds eet een hit onder studerend Nederland. Het zijn met name low-budget recepten die vooral niet te moeilijk zijn. Gemak dient de mens.Het is misschien niet allemaal even gezond, but who cares?! Zolang het maar lekker is!

Stiekem zit ik te wachten of Leonie volgend jaar misschien een Tosti kookboek gaat uitbrengen? Met al die gruwelijk lekkere tosti combinaties die voorbij komen op haar Youtube kanaal. Die zou ik spontaan gaan uitdelen aan al mijn neefjes en nichtjes die nog aan het studeren zijn.  (Hint Hint Leonie!)


Zo dit waren ze dan! 10 x foodbloggers kookboeken die ik je voor de kerst zou willen aanbevelen. Stuk voor stuk unieke maar bovenal heerlijke kookboeken. Hebben jullie zelf ook een van deze kookboeken op het verlanglijstje staan?

Alvast hele fijne feestdagen!

(bron foto’s:  www.bol.com)

Deze blogpost bevat Affiliate Links. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago