Ken jij Fregula pasta al? Dat zijn kleine ronde pasta bolletjes met een iets stevige bite. Je kunt het koken en bereiden zoals je risotto zou doen, dus ik maakte er een heerlijke comfort food maaltijd voor een regenachtige dag van. Ga jij deze fregula pasta met courgette ook eens proberen?
k heb inmiddels zoveel verschillende soorten pasta’s gegeten, dat ik de tel was kwijtgeraakt. Gelukkig heb ik een handig overzicht voor veel verschillende pasta soorten en hun bijbehorende sauzen hier staan. Want toen ik de nieuwe FoodWeLove kreeg, zat daar een zak Fregula pasta in en die kende ik nog niet! Omdat deze kleine Fregula pasta bolletjes ideaal zijn voor in soepen en ook op dezelfde wijze bereid kan worden als een risotto, heb ik dit recept voor fregula met courgette op een druilerige zondagmiddag bedacht. En het was heerlijk, hartverwarmend en heel makkelijk te maken! Ideaal voor de herfst.
Ook al is dit recept vegetarisch, je kunt uiteraard ook wat blokjes spek met de uitjes meebakken, en zo zal dit gerecht nog meer smaak en diepte krijgen. Het enige probleem is dat Fregula niet overal te verkrijgen is, en je wellicht bij een Italiaanse delicatessen winkel uitkomt. Maar het is de moeite waard. Probeer ook eens dit recept voor pasta met drie kazen en salie. Of ga eens voor een lekker gevulde lasagne bolognese met vlees-tomatensaus! Geniet er van!
Fregula zijn kleine ronde bolletjes pasta die het heel goed doen in o.a. soepen. Ik maakte er een soort soepachtige risotto van. Deze fregula pasta met courgette en pijnboompitten is ware comfort food op een regenachtige dag!
Eet smakelijk!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Nou wateren toeval! Gisteren toevallig een aflevering Masterchef Australië gezien met Fregula! En ik kende het ook nog niet... Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig geworden!
haha cool! Ja het is een zeldzame soort, maar hij is bij ons thuis goedgekeurd! Groetjes,Betty
Ik ken het niet Fregula en heb in het dorp waar ik woon helaas geen speciaalzaak. Daarom mijn vraag: zou je het kunnen vervangen voor iets anders? Risotto of een hele kleine pasta soort? Het recept lijkt me namelijk erg lekker!!
Jazeker, je kunt gewone risotto rijst gebruiken hoor :-)
Doe in plaats van de pasta, ongewassen risotto rijst in de pan, en roer even 1 minuut door tot de rijst glazig wordt. Voeg er eventueel nog een scheutje witte wijn aan toe, en als dit verdampt is dan stap voor stap de bouillon toevoegen, en gewoon de rest van het recept volgen.
Succes!
Groetjes,
Betty