Blijf jij thuis deze zomer? Dan hoe je helemaal niet te missen! Ik neem je de zomervakantie namelijk elke week mee naar een ander vakantieland. Deze week staan er overheerlijke (plattelands) recepten uit La Douce France centraal in dit Frankrijk weekmenu!

Weekmenu met klassieke recepten uit Frankrijk

Deze zomervakantie komt er elke maandag een nieuw weekmenu met recepten van favoriete vakantiebestemmingen online. Zo mis je deze zomer dus niets als je thuis blijft want je kunt genieten van oa dit Frankrijk weekmenu! Deze week neem ik jullie mee naar het Franse platteland met typisch recepten of traditionele gerechten met een Franse twist!

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomervakantie!


FRANKRIJK Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


MAANDAG (LUNDI) – Flammkuchen met Peer en geitenkaas (V)

De bekende hartige plaattaart uit de Franse Elzas streek is een liefhebber van velen! Traditioneel gezien serveer je flammkuchen enkel met creme fraiche, spek en ui. Maar inmiddels zijn er heel veel verschillende variatie recepten voor te bedenken. Top hem af met plakjes peer, geitenkaas, walnoten en honing en het feest is helemaal compleet!

Bereidingstijd: 25 minuten (+ evt. tijd voor zelf flammkuchen deeg maken).


DINSDAG (MARDI) – Coq au Vin

Iedereen kent denk ik wel de Franse klassieker Boeuf Bourguignon met mals vlees en rode wijn. Maar wist je dat de Coq au vin de bekende tegenhanger met kip is? Heerlijk mals en gestoofd kippenvlees in een saus van witte wijn, die je natuurlijk opdept met een stukje baguette. Dit is voor mij op en top zomer in Frankrijk en hoort perfect thuis in dit Franse weekmenu!

Bereidingstijd: 1 uur.


WOENSDAG (MERCREDI) – Zelf quiche maken

Hartige taarten en quiches zijn zeer populaire gerechten uit de Franse keuken. En ik denk dat de Quiche Lorraine wel een van de meest bekendste is! Maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden voor het maken van deze hartige taarten. In dit artikel heb ik een aantal variatie recepten voor je op een rijtje gezet. Zoek wat lekker uit!

Bereidingstijd: 1 uur.


DONDERDAG (JEUDI) – Bretonse Pannenkoek

Tijdens een vakantie in Bretagne at ik deze Bretonse pannenkoek! Een heerlijke crepe met boekweitmeel en een topping van gebakken spinazie, spekjes en afgetopt met een spiegelei! En het is een van mijn favoriete pannenkoeken recepten geworden!

Bereidingstijd: 30 minuten (+ eventueel tijd voor zelf bakken van pannenkoeken)


VRIJDAG (VENDREDI) – Zalm in botersaus met orzo

Op vrijdagen eten we graag vis en dan staat deze zalm gegaard in botersaus met orzo natuurlijk prachtig op je Franse plattelandstafel. Een gerecht dat al je zintuigen doet prikkelen en op en top past in de Mediterrane keukens!

Bereidingstijd: 30 min.


ZATERDAG (SAMEDI) – Piperade met eieren

Piperade is een typisch Baskisch stoofpotje. Dit gerecht komt uit de grensstreek Baskenland (Frankrijk/Spanje) en is nog het beste te omschrijven als een pittige stoofschotel met paprika’s en tomaten.  De eieren die pocheer je in de stoofschotel, en tezamen maakt dit een heerlijk en vullend gerecht voor een weekend brunch.

Bereidingstijd: 60 minuten.


ZONDAG (DIMANCHE) – Madeleines

En tot slot een overheerlijk traktatie voor bij de koffie. Deze madeleines zijn misschien wel de meest lekkere en zachte cakejes die je ooit hebt gegeten. Eet ze als nog een klein beetje warm zijn en je snapt helemaal waarom men ‘La douce France’ zegt.

Bereidingstijd: 30 min (+ 2 uur wachttijd)


Tot zo ver ons Frankrijk Weekmenu met heerlijke recepten! Hopelijk krijg je er meteen trek van en kun je niet wachten om meteen de keuken in te duiken. Maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Franse keuken!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Frankrijk Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago