Overige

Food hybrides die stiekem heel lekker zijn

Heb je ooit wel eens van een food hybride gehoord? Hierbij worden twee compleet verschillende gerechten gecombineerd tot 1 smakelijk geheel. Ik zet dan ook een aantal heerlijke food hybrides die stiekem heel lekker zijn op een rijtje voor je!

De afgelopen jaren gaan er heb ik behoorlijk wat nieuwe foodtrends voorbij zien komen op het internet. Vaak vinden ze hun oorsprong bij restaurants in grote wereldsteden en er zijn al heel wat fijne foodhybrides ontstaan Denk bijvoorbeeld aan de CRONUT waar mensen gerust een paar uur voor in de rij gingen staan in hartje New York. Maar ook de ‘Smoked Watermelon ham die viral ging op het internet. En het grappige is dat veel van deze creaties soms een beetje ‘over the top’ lijken, maar als je ze eenmaal gemaakt en geproefd hebt zijn het food hybrides die stiekem heel lekker zijn!

Ramen burger (Sissi Chen/EyeEm/Getty Images)
Sushi burrito (Ong.thanaong/Shutterstock)

Het platform Insider publiceerde een paar jaar geleden ook een lijst met bekende en onbekende food hybrides. Zo heb ik dus meteen ook nog meer te gekke creaties gevonden die absoluut niet in dit lijstje mogen ontbreken. Klik op de linkjes om meteen naar de bijbehorende recepten te gaan en ga het zelf ervaren! Wij hebben er inmiddels een aantal ook zelf uitgeprobeerd en ook gedeeld met jullie op deze website.


Food hybrides die stiekem heel lekker zijn!


BURGERS 2.0

Burgers komen in vele soorten en maten, maar de afgelopen jaren wordt er flink geexperimenteerd met verschillende ‘broodjes’ voor deze burgers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donut bun of een ‘broodje’ van gebakken ramen noodles? Ook lekker: Klem je burger tussen twee aardappel latkes voor een lekkere hartige bite! Dit zijn Burger 2,0 food hybrides om van te smullen:

Cheeseburger op een donut broodje

CRONUTS

De NewYorkse bakkerij van Dominique Ansel werd in een klap wereldberoemd toen hij donuts van gefrituurd croissant deeg maakte. Deze zogeheten Cronuts zorgden voor lange rijen door de straten van New York omdat iedereen deze food hybride wilde proeven. Van origine worden de cronuts ook ingespoten met een romige vulling, zoals je dat bij donuts ook vaak ziet. En laten we natuurlijk het glazuur bovenop niet vergeten!

  • Cronuts maken (recept binnenkort online)
Cronuts bij Dominique Ansel’s bakkerij in Londen. (Dan Kitwood/Getty Images)

CROIFFLES

Dit was de ontdekking tijdens de COVID Lockdown! Betty werd creatief met croissant deeg in een wafelijzer! Blijkbaar gebeurde dit voor de lockdown ook al wereldwijd bij diverse restaurants en was al een hit in veel andere landen. Maar je kunt je croissant wafels, ofwel ‘Croiffles’ lekker hartig beleggen of serveer met fruit, jam, Nutella etc. Net wat jij lekker vindt voor het ontbijt, brunch of lunch!


Croiffles met gebakken ei en spek (Betty’s Kitchen)

CRUFFINS

En als je dan toch bezig bent met croissantdeeg, dan moet je absoluut ook een Cruffins maken! Tijdens de paasdagen gingen deze recepten helemaal viral want iedereen wilde wel muffins maken van croissantdeeg! Voor het oprollen bestrijk je ze even met wat lekkers, plaats ze in een muffintray en je hebt in een kwartiertje een verrukkelijk hapje!

Cruffins met Nutella en hazelnoten (Betty’s Kitchen)

FREAKSHAKES

Is het een milkshake? Of gewoonweg een (stapel)taartje? Ineens verscheen in heel veel ontbijt, hight tea en pancake restaurants over de wereld de Freakshake op de kaart. Een milkshake wordt in restaurants al decennia lang afgetopt te worden met een flinke toef slagroom, maar nu prik je er ook een donut op, stukjes brownie, koekjes, chocolade, fruit, karamel etc. Je kunt het zo gek niet bedenken zolang het maar spectaculair oogt en ‘instagrammable’ wordt. Dit was de eerste food hybride die hier ooit op de website verscheen.

Freakshakes maken (Betty’s Kitchen)

PIZZA 2.0

Ik denk dat iedereen werkelijk wel houdt van Pizza! Het is immers mijn ‘hartige’ guilty pleasure en er zijn dan ook heel wat recepten met pizza op deze website verschenen. Mijn hotdog pizza is dan ook een geslaagde food hybride om van de smullen, maar je kunt hieronder nog meer bijzondere en zeer geslaagde creaties voor pizza 2,0 vinden!

Hotdog Pizza (Betty’s Kitchen)

TEXMEX 2.0

Nu is de Tex Mex keuken al een afgeleide van de Mexicaanse keuken, maar de taco’s en buritto’s hebben in middels al vele harten over heel de wereld veroverd. In dit lijstje met food hybrides om van te smullen gaan we nog even een stapje verder natuurlijk. Serveer namelijk eens je pasta of burger in een taco. En wat dacht je van een sushi rol met Tex Mex vulling?

Cheeseburger tacos (LauriPatterson/Getty Images)

WATERMELON HAM

En tot slot een BBQ project waar manlief en ik zich volledig op gestort hebben tijdens de zomer van 2018. De Smoked Watermelon Ham van restaurant Duck’s Eatery in New York ging namelijk viral op het internet. Wij, als grote barbecue liefhebbers, moesten deze natuurlijk thuis proberen na te maken en die missie was geslaagd. Mede ook dankzij de toffe reacties van iedereen die ons die weken volgende via social media tot het eindresultaat in een recept werd vastgelegd. Ja dit is zo’n food hybride die je gewoonweg geproefd moet hebben om te kunnen geloven dat het bestaat en dat het stiekem heel lekker is.


Tot zo ver een aantal food hybrides die stiekem heel lekker zijn! Ik ben dan ook heel benieuwd of jij een van deze gerechten al eens gemaakt of geproefd hebt? Heb jij zelf nog een tip die niet mag ontbreken op dit lijstje? Deel het met ons in de comments hieronder!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met een van deze food hybrides die stiekem heel lekker zijn!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago